Ooey Gooey Brownies

 
Detta är en av de godaste brownien jag har ätit och det har länge varit en favorit i min familj. Vi brukar göra den när vi är sugna på något riktigt gott och den har allt jag gillar - kladdig choklad, kola och fluffig marshmallow.
Jag brukar ha ljus choklad i brownien och 150 g mjölkchoklad och 100 g mörk choklad i chokladtryffeln då jag gillar ljus choklad mer än mörk, men det kan man göra lite som man vill. Vill man variera den lite så kan man ha i lite hackade salt nötter, bryter fint mot det söta. Receptet kommer från Kalasgott.
 
Browniebotten
120 g smör
120 g mörk choklad
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g hackad mjölkchoklad

Fyllning
150 g mini marshmallows
1 burk Dulce de leche*
 
Chokladtryffletäcke
125 g hackad mjölkchoklad
125 g hackad mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
 
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30 cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min. Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowlagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallowlagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret. 
 
*Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad kondenserad mjölk på svag värme i 3 timmar. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden. Låt burken svalna helt innan den öppnas. 
(Nu för tiden finns det burkar med färdig dulce de leche.)
Kategori:
Brownie, Choklad, Dulce de leche, Karamelliserad mjölk, Kladdkaka

Kommentera