Pepparkakor

Att göra pepparkaksdeg går väldigt fort, men tänk på att den sedan behöver vila ett dygn innan det är dags att för utbakning så planera pepparkaksbaket i god tid. Degen är rätt lös när man gör den men den blir fastare efter att ha fått vila i kylen.
Recept till kristyr hittar du här.


Pepparkaksdeg
200 g smör
1 1/2 dl ljus sirap
3 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk malen ingefära
1 msk malen kanel
1/2 msk malen kryddnejlika
1/2 msk malen kardemumma
1 msk bikarbonat
10 dl vetemjöl

Lägg smör, sirap och socker i en kastrull och värm tills allt har smält. Häll blandningen i en köksmaskin, tillsätt grädde och kryddor och rör om. Blanda bikarbonat och mjöl och rör ner i smeten. Arbeta samman degen och låt den sedan vila i kylen i ca ett dygn. Ta fram degen 1 timme innan utbakning. Grädda kakorna mitt i ugnen i 6-8 min i 175 grader.

Kategori:
Jul, Kakor, Pepparkaka

Kommentera