Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary

En blogg om bakning...

Zucchinipaj med mozzarella och pesto

Publicerad 2015-07-29 17:34:00 i Matpaj,

Detta är en härlig vegetarisk paj som passar bra i en italiensk buffé. Jag älskar mozzarella och det blir liksom så där härligt trådigt med den i botten av fyllningen. Den kan bli lite vattning av zucchinin så ett tips är att vattna ur den innan (strö salt över och låt stå i ca 30 min i ett durkslag). Jag köpte parmaskinka för att servera det till pajen. Tänkte att det kunde vara gott att ha det till för de som inte är vegetarianer och vill ha lite protein. Typiskt mig så glömde jag kvar skinkan i kylen när jag ställde fram all mat, men som tur är fanns det ju annat på buffén. Receptet kommer från ica.se.


Botten
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
2 st mozzarellaost (à 125 g)
4 msk färdig pesto
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 medelstor zucchini

Topping
10-12 körsbärstomater (gärna i olika färger)
1/2 kruka finhackad basilika
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger

Arbeta samman vetemjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman till en degboll. Svep in i plastfilm och låt degen vila svalt i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 24 min i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i ugnens mitt i ca 10 min.
Skär mozzarellan i tunna skivor och fördela i det förgräddade pajskalet. Bred ut pesto över mozzarellan. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor och häll över. Hyvla tunna skivor zucchini med en osthyvel. Garnera pajen med skivorna i valfritt mönster. Grädda i ugnens mitt i ca 35 minuter eller tills pajen har stannat helt och är gyllenbrun och fin.
Skär tomaterna i bitar och blanda med basilika, olja och vinäger.
Toppa pajen med detta vid serveringen.


Härlig chokladkaka utan mjöl och socker

Publicerad 2015-07-26 21:14:00 i Choklad, Glutenfritt, Kladdkaka, Sockerfritt,

Jag har fått önskemål om att göra bakverk utan vetemjöl och eftersom jag själv egentligen bör äta glutenfritt så tyckte jag det kunde var kul att försöka hitta något gott recept utan gluten. Jag hittade detta recept på bloggen Bakverk & Fikastunder och tyckte kakan såg riktigt god ut, och att den inte innehöll socker gjorde den ännu bättre (funkar då även för dem som följer lchf). Jag använde 70% mörk choklad, men vill man undvika socker helt så kan man använda sockerfri choklad.
Det är även lätt att få den laktosfri genom att byta ut till laktosfria alternativ.
Det jag gillar med det här receptet är att man inte försöker ersätta mjöl och socker
med något annat, så man behöver inte köpa speciella ingredienser som blir stående hemma sen. Kakan får en härlig konsistens och det är gott med en klick grädde till. Vill man balansera upp med lite sötma kan man servera frukt eller bär till. Kommer definitivt att göra den fler gånger och nästa gång ska jag använda mörkchoklad med mintsmak, tror det kan bli ännu godare.


Chokladkaka

200 g smör
450 g mörk choklad (premium)
6 ägg
2 msk kaffe

Smält smör och choklad över vattenbad. Vispa upp äggen över vattenbad, låt det sjuda under vispning. Ta bort skålen ifrån värmen efter några minuter och fortsätt vispa i ytterligare några minuter så äggsmeten svalnar lite. Rör ner kaffet i chokladblandningen. Rör nu försiktigt ner all choklad i äggsmeten sa att allt blandar sig. Smöra en form på 24 cm och häll i smeten. Grädda i vattenbad i 200 grader i 15 min i nedre delen av ugnen. Låt svalna på galler och låt sedan stå i kylen i ett dygn. Serveras kall, gärna med en klick grädde.

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela