CakeByMary

En blogg om bakning...

Amerikanska kanelbullar

Publicerad 2015-06-14 22:54:00 i Bullar, Kanel,

Alltså dessa bullar är nog bland de godaste kanelbullar jag nånsin ätit!! Härligt saftiga bullar med en god cream cheese glasyr. Och ja, det ska vara 35 g torrjäst...jag trodde det stod fel först, men det ska vara så mycket. :)
Bullarna ska helst ätas nybakade, då är de nämligen som allra godast. 
Receptet kommer från bloggen Sockerrus.


Bullar
35 g torrjäst
240 ml varm mjölk , ca 45 grader
1 1/4 dl socker
80 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
2 ägg
9,5 dl vetemjöl

Fyllning
150 g farinsocker
2 1/2 msk kanel
80 g rumsvarmt smör

Glasyr
125 g rumsvarmt smör
3,5 dl florsocker
80 g cream cheese
1/2 tsk vaniljessens eller 2/3 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Lös upp jästen i den varma mjölken och blanda i socker, smör, salt och ägg. Tillsätt mjöl och knåda ihop till en deg, och låt sedan jäsa i 1 timme.
Kavla ut degen till en rektangel, ca 53x40 cm och ca 0,6 cm tjock. Blanda farinsocker och kanel i en skål. Bred ut smöret på degen och strö över sockerblandningen. Rulla ihop och skär i 12 st bitar, ca 4,5 cm breda, och lägg 6 st i varje form. Låt jäsa i 30 min under en bakduk.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren väl, den ska nästan vara lite rinnig. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 min, de ska nästan vara lite "undercooked".
Häll på glasyren så fort bullarna har kommit ut ur ugnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela