Amerikanska kanelbullar

Alltså dessa bullar är nog bland de godaste kanelbullar jag nånsin ätit!! Härligt saftiga bullar med en god cream cheese glasyr. Och ja, det ska vara 35 g torrjäst...jag trodde det stod fel först, men det ska vara så mycket. :)
Bullarna ska helst ätas nybakade, då är de nämligen som allra godast. 
Receptet kommer från bloggen Sockerrus.


Bullar
35 g torrjäst
240 ml varm mjölk , ca 45 grader
1 1/4 dl socker
80 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
2 ägg
9,5 dl vetemjöl

Fyllning
150 g farinsocker
2 1/2 msk kanel
80 g rumsvarmt smör

Glasyr
125 g rumsvarmt smör
3,5 dl florsocker
80 g cream cheese
1/2 tsk vaniljessens eller 2/3 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Lös upp jästen i den varma mjölken och blanda i socker, smör, salt och ägg. Tillsätt mjöl och knåda ihop till en deg, och låt sedan jäsa i 1 timme.
Kavla ut degen till en rektangel, ca 53x40 cm och ca 0,6 cm tjock. Blanda farinsocker och kanel i en skål. Bred ut smöret på degen och strö över sockerblandningen. Rulla ihop och skär i 12 st bitar, ca 4,5 cm breda, och lägg 6 st i varje form. Låt jäsa i 30 min under en bakduk.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren väl, den ska nästan vara lite rinnig. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 min, de ska nästan vara lite "undercooked".
Häll på glasyren så fort bullarna har kommit ut ur ugnen.

Kategori:
Bullar, Kanel

Kommentera