CakeByMary

En blogg om bakning...

No-bake Jordgubbscheesecake

Publicerad 2015-06-16 22:32:00 i Cheesecake, Jordgubbar, Lime/Citron, Midsommar, No-bake, Tårta,

Inte bestämt dig för vad du ska baka till midsommar? Då kanske denna fräscha och enkla tårta med jordgubb och lime kan vara något...
Tårtan ska helst bakas kvällen innan, vilket gör att man kan ägnas sig åt mat och annat under själva midsommarafton. Dessutom är den väldigt smidig att göra då den inte behöver bakas i ugn. Den ska bara stå och gotta till sig i kylen. 
 
Botten
 
100 g digestivekex
50 g smält smör
1 msk florsocker
 
Fyllning
 
400 g jordgubbar
120 g socker
1 msk pressad lime
4 st gelatinblad
175 g cream cheese
250 g Mascarpone
frön från 1 st vaniljstång
1 tsk limezest (rivet limeskal)
200 g vispgrädde
 
Garnering
 
Jordgubbar
Minimaränger
ev Frystorkade jordgubbar i bitar
 
Klä botten av en springform, ca 16 cm i diameter, med bakplåtspapper. Mixa digestivekexen i matberedare och blanda ihop med det smälta smöret och florsocker. Tryck ut kexblandningen i botten av formen och ställ in i kylen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Skölj jordgubbarna och mixa hälften (200 g) tillsammans med limesaft och 2 msk av sockret till en puré. Dela den andra hälften av jordgubbarna och sätt åt sidan. Blanda ihop cream cheese, mascarpone, fröna från vaniljstången och limezest. Vispa sedan grädden fast med resten av sockret. Blanda ner ostblandningen i grädden och därefter jordgubbspurén. Krama ur gelatinbladen och värm försiktigt i en kastrull tills de smält. Häll gelatinet i en tunn stråle under omrörning i jordgubbsblandningen. Rör tills allt är ordentligt blandat. 
Lägg de delade jordgubbarna på digestivebotten längst med springformskanten med snittytan mot formen. Häll försiktigt ner jordgubbsblandningen och släta till ytan. Ställ tårtan i kylen i minst 4 timmar, helst över natten.
Lossa tårtan från formen runt kanten med en tunn kniv. Garnera med jordgubbar, minimaränger och ev lite frystorkade jordgubbar.

 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2018-06-20 22:23:03

Vad kan jag använda istället för mascarpone om jag vill göra den laktosfri?

Svar: Du kan byta ut den mot laktosfri Philadelphia.
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela