Oreo Cream Cheese Swirl Brownie


Oreo Cream Cheese Swirl Brownie

115 g smör
175 g strösocker
110 g vetemjöl
65 g kakao
1/2 tsk salt 
2 stora ägg
1/2 dl mjölk
1 paket grovt hackade Oreo's

200 g cream cheese
75 g florsocker
1 tsk vaniljextrakt

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper. Smält smöret tillsammans med sockret i en liten kastrull. Låt blandningen koka upp och koka sedan i ca 1 minut under omrörning. Ställ blandningen åt sidan och låt svalna.
Sikta samma mjöl, kakao och salt i en bunke. Vispa ner ägg och mjölk i smörblandningen. Vänd ner detta i mjölmixen och rör runt så att smeten precis går ihop. 
Vänd ner oreokakorna och sprid ut smeten i formen.
Vispa samman cream cheese, florsocker och vaniljextrakt och häll ner oströran över smeten och swirla runt med en kniv så att det blir ett marmorerat mönster.
Baka strax under mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, ta ut brownien innan den blivit för fast. En sticka ska inte vara torr. 
Låt svalna och ställ kakan i kylen innan servering.

Kategori:
Brownie, Cheesecake, Choklad, Långpannekaka, Oreo

Kommentera