Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary

En blogg om bakning...

Kokosmarängtårta med vitchoklad och bär

Publicerad 2015-05-31 21:15:00 i Frukt/Bär, Glutenfritt, Kokos, Maräng, Midsommar, Tårta, Vitchoklad,

Idag är det Mors dag och vad passar då inte bättre än en god, somrig tårta?! Den består av en härlig kokosmarängbotten och en underbart god vitchokladmousse. 
På det kommer sedan en massa härliga bär...mums!
Det går med fördel att göra bottnen innan och låta den stå framme i rumstemperatur. Fyllningen går också att förbereda dagen innan och låta den stå i kylen över natten så att den sätter sig.
Denna tårtan passar även glutenintoleranta.



Botten
4 äggvitor (120g)
1 dl strösocker
2 dl kokosflingor

Fyllning
5 dl vispgrädde
200 g vitchoklad
1 gelatinblad

Garnering
2 dl hallon
2 dl jordgubbar
1 dl blåbär 
citronmeliss

Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till riktigt hårt skum, och tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa lite till.  Vänd ner kokosflingorna. Sätt fast ett smort bakpapper i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen. Grädda botten mitt i ugnen i ca 2 timmar.

Blötlägg gelatinbladet i rikligt med kallt vatten i 10 minuter. Vispa 4 dl av grädden (inte för hårt) och koka upp resterande 1 dl. Hacka chokladen fint och häll sedan den kokta grädden över och rör till en slät massa. Lägg i gelatinet och rör tills det smält. Vänd sedan försiktigt ner den vispade grädden och låt stelna i kylen ett par timmar, gärna över natten.

Bred moussen på kakan. Ansa bären, dela jordgubbarna i klyftor eller halvera dem. Toppa tårtan med bären och garnera med citronmeliss.

Magnum Pleasure Store

Publicerad 2015-05-30 22:20:00 i

Idag har jag varit och besökt Magnum Pleasure Store i Ljusgården på NK i Stockholm. Det är med anledning av Magnums 25-årsjubileum som de öppnar en pop up-store inne på NK. Butiken har tidigare öppnat i London, Paris och New York, men är den första i Sverige. Den finns kvar till 14 juni så passa på att göra ett besök innan det är för sent. 

Butiken i NK


Menyn från glassbaren


I butiken får du göra din egna Magnum-glass! Du får välja vilken typ av choklad den ska doppas i och sedan får du välja på olika typer av topping.


 
Olika sorters topping

Basen är vaniljglass och det finns 3 sorters choklad man kan välja att få den överdragen med: Mjölkchoklad, Rosa Vitchoklad och Mörkchoklad.


Här doppas den i den rosafärgade vita chokladen

Jag valde att få min i vitchoklad (som var rosafärgad). Som topping valde jag Oreo Cookies, Digestivekex, Minimaränger och lite Mjölkchoklad-drizzle.


Tada! Så här såg den ut när den var klar...mums!

Den var riktigt god och man blev sugen på en till! Ska absolut ta mig dit igen innan den 14 juli och kan verkligen tipsa er att åka dit och göra er egna Magnum!




Vaniljrutor

Publicerad 2015-05-30 21:29:00 i Långpannekaka, Vanilj,

Dessa kakor är otroligt goda, påminner faktiskt om vaniljhjärtan. De är perfekta att göra när man ska göra fika för många, eftersom man gör dem i en långpanna. Jag blandade ihop degen i en matberedare, men eftersom det är mycket deg så körde jag halva degen i taget. Vill man variera kakan lite så kan man bred hallonsylt på botten innan man häller på vaniljfyllningen. Det blir också väldigt gott och hallonsmaken passar väldigt bra med vanilj.

Vaniljrutor
 Deg
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning
4 ägg
2 1/2 dl kesella vanilj
5 dl crème fraiche
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader. 
Blanda ihop ingredienserna till degen och arbeta snabbt ihop till en smuldeg. Tryck ut hälften i en långpanna, 30x40 cm, som är klädd med bakplåtspapper.
Vispa ihop ägg, kesella vanilj, crème fraîche och vaniljsocker. Häll blandningen över degbotten i långpannan. Smula resten av smuldegen över fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Pudra över lite florsocker innan servering.


Vaniljrutor med hallonsylt

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela