Vaniljrutor

Dessa kakor är otroligt goda, påminner faktiskt om vaniljhjärtan. De är perfekta att göra när man ska göra fika för många, eftersom man gör dem i en långpanna. Jag blandade ihop degen i en matberedare, men eftersom det är mycket deg så körde jag halva degen i taget. Vill man variera kakan lite så kan man bred hallonsylt på botten innan man häller på vaniljfyllningen. Det blir också väldigt gott och hallonsmaken passar väldigt bra med vanilj.

Vaniljrutor
 Deg
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning
4 ägg
2 1/2 dl kesella vanilj
5 dl crème fraiche
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader. 
Blanda ihop ingredienserna till degen och arbeta snabbt ihop till en smuldeg. Tryck ut hälften i en långpanna, 30x40 cm, som är klädd med bakplåtspapper.
Vispa ihop ägg, kesella vanilj, crème fraîche och vaniljsocker. Häll blandningen över degbotten i långpannan. Smula resten av smuldegen över fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Pudra över lite florsocker innan servering.


Vaniljrutor med hallonsylt

Kategori:
Långpannekaka, Vanilj

Kommentera