Oreofudge

Tycker du att det är jobbigt att göra julgodis för att det är krångligt och det ska kokas till olika temperaturer? Då har jag ett tips till dig! Denna Oreofudge är så enkel att göra att du rör ihop den på typ 10 minuter! Den är inte bara enkel att göra utan den är grymt god också!


500 g vit choklad
1 burk sötad kondenserad mjölk
25 g smör
1 tsk vaniljextrakt
ca 20 st Oreokakor
(en nypa salt)

Klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper. Finhacka kakorna.
Lägg choklad, kondenserad mjölk och smör i en kastrull och smält samman på låg värme. Rör hela tiden sakta i blandningen. Viktigt att hålla låg värme så att det inte blir för varmt för då finns det risk att den skär sig. Ta av kastrullen från plattan när allt har smält samman.  Rör försiktigt ner vaniljextrakt och de hackade kakorna, spar lite av kakorna att strö ovanpå. Häll upp i formen  och strö över resterande kaksmul. Låt svalna och ställ sedan i kylen att stelna helt. Skär i bitar och förvara i kyl.


Kategori:
Godis, Jul, Oreo, Vitchoklad

Kommentera