Hallongrottor

När man ska ha fika så tycker jag man ska ha med småkakor. En kaka som jag tror alla gillar är Hallongrottor. Jag gör alltid Hallongrottor om jag ska ha med småkakor vid någon tillställning, t.ex. Afternoon Tea. Jag tycker det är fint att göra kakorna i små minimuffinsformar, men vill man kan man strunta i formarna och lägga kakorna direkt på ett bakplåtspapper. Detta receptet gillar jag extra mycket då det är med marsánpulver i mördegen. Jag tycker att kakan blir sprödare och det får en god smak av vanilj. 
Receptet kommer från boken Sommarens Söta.


Deg
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl marsánpulver
1 tsk bakpulver

Fyllning
hallonsylt

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg. Forma degen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör försiktigt en fördjupning i varje boll och klicka i hallonsylt. Grädda i ca 15 min. Låt kakorna svalna en stund på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt. 


Uppdatering 2016-08-29: Har man inte marsánpulver hemma så kan man byta ut den mot vetemjöl så att det totalt blir 4 1/2 dl vetemjöl istället, och tillsätta 2 tsk vaniljsocker.


Kategori:
Afternoon Tea, Frukt/Bär, Hallon, Kakor

Kommentera


Kommentarer

Ingela

Hej
Om man inte har marsanpulver hemma, kan man använda något annat då?

Cake By Mary

Hej! Om du inte har marsanpulver så öka upp mjölet med 1 dl istället, och sedan kan du tillsätta 2 tsk vaniljsocker också.