Kardemummasnittar

Snittar är så enkelt och så gott att göra, dessutom kan man variera smaken på många olika sätt. Här hittar ni några andra varianter. Denna gången testade jag att göra Kardemummasnittar.
Grundreceptet kommer från Jennys Matblogg, men jag la till lite topping på kakorna för att framhäva kardemummasmaken ännu mer. Sedan använder jag kardemummakärnor som jag stöter för jag tycker att det blir godare smak, men man kan självklart använda mald kardemumma om man vill.


Kakdeg
200 g smör
1 1/2 dl strösocker
3 msk sirap
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 tsk stött kardemumma

Topping
1 tsk stött kardemumma
2-3 msk strösocker

Sätt ugnen på 200 grader. 
Rör ihop smör och socker mjukt och blanda sedan i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i 3-4 delar och rulla ut till längder. Platta till dem något och vill du så kan du strö på lite av toppingen. Grädda mitt i ugnen i ca 8-11 min, eller tills de fått fin färg. Skär längderna i bitar medan de är ljumna och låt kallna helt på galler.



Kategori:
Afternoon Tea, Kakor, Kardemumma

Kommentera