Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary

En blogg om bakning...

Saffranstårta med hallon&vitchoklad

Publicerad 2016-12-26 11:11:00 i Hallon, Jul, Saffran, Tårta, Vitchoklad,

Hoppas ni alla har haft en härlig julhelg! Själv har jag umgåtts med familj och släkt, ätit god mat och massa godsaker. Här är tårtan som vi mumsade i helgen. Den består av saftiga saffransbottnar som är fyllda med en hallon- & mascarponekräm. Tårtan täcks sedan med en härlig vit chokladfrosting.
 
 
Saffransbottnar
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
175 g smält smör
1 dl vispgrädde
1 påse saffran
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, grädde och saffran. Rör i mjöl och bakpulver och blanda väl. Fördela smeten i tre smörade och mjölade engångsformar, ca 17 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt bottnarna kallna.
 
Hallon- & Mascarponekräm
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
250 g hallon
 
Blanda mascarpone, grädde, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa med elvisp till en fast kräm. Rör ner hallonen.
 
Vit chokladfrosting
100 gram vit choklad
150 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
150 g Philadelphia
 
Smält den vita chokladen och låt svalna något. Vispa ihop de övriga ingredienserna och rör till sist i chokladen. 
 
Montering
Lägg en av bottnarna på en tallrik eller tårtfat. Bred på hallonfyllningen och lägg på nästa botten. Upprepa proceduren igen. Täck sedan hela tårtan med vit chokladfrosting.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela