Påsktårta - Chokladtårta med fågelbo

I veckan fick jag veta att det inte går att skriva kommentarer på min blogg utan att ha ett google-konto, vilket är jättekonstigt för i mina blogginställningar så har jag bockat i att alla ska kunna
skriva kommentarer utan att man ska behöva vara medlem eller ha ett konto nånstans.
Igår hade jag konstiga problem med excel. Har skapat en blankett som vi ska använda på jobbet och när jag skulle göra de sista justeringarna så blev det bara jättekonstigt.
Hur jag än försökte så fick jag inte till de där raderna jag behövde få med i blanketten.
Idag när jag skulle göra klart det sista på jobbet innan jag kunde packa ihop inför påskledigheten, så strulade naturligtvis systemet för mig. Jag hade via ett externt system skickat iväg massa information till kunder och jag hade 2 till som jag skulle skicka precis innan jag skulle stänga av datorn. Hur jag än försökte så gick det helt plötsligt inte att skicka nånting när jag trycker på skicka-knappen! Inget felmeddelande, inget som visade vad det var som var fel.
Testade att starta om programmet, men det hjälpte inte.
Idag har jag även haft problem med att logga in mig på min privata mail. Hade ett mail med massa länkar och info som jag behövde få tillgång till och fick felmeddelande hela tiden, aldrig hänt tidigare! "Ett fel uppstod och du kan inte logga in nu. Försök igen senare." är felmeddelandet. Ahhh...när senare?? Jag har testat att logga in senare men utan framgång.
Nu ska jag försöka få iväg detta blogginlägg innan det händer något konstigt här också, sedan ska jag stänga ner dator och andas 10 djupa andetag så jag inte slänger dator i väggen!
När jag behöver starta datorn nästa gång så hoppas jag på ett under och att allt bara funkar som det ska igen! Snälla, kan det inte det?! Är det något jag inte klarar av så är det tekniska problem med datorn, så frustrerande!! Sånt här ska ju bara funka, och det gör mig vansinnig när det inte gör det! Särskilt när det är så här konstig fel som man inte förstår varför de ens uppstår...
Får hoppas att den här tårtan kan liva upp mitt humör lite!
 
  
Chokladbottnar
 2 ägg
2,5 dl filmjölk
2,5 dl starkt bryggkaffe
1,25 dl neutral olja, t.ex. rasp- eller solrosolja
200 g mjöl
450 g socker
75 g kakao
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
 
Hallonfyllning
 225 g frysta hallon
3,5 msk marsanpulver
3 dl vispgrädde
 
Mjölkchokladganache
150 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
35 g smör
 
Garnering
fågelbo i choklad
ev chokladgodisägg

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla 3 engångsformar, ca 20 cm i diameter. Vispa ägg, filmjölk, olja och kaffe. Lägg i alla torra ingredienser och vispa till en jämn smet. Fördela smeten i formarna och grädda i ca 30-35 min. Låt kallna innan du tar ut dem ur formarna.

Tina och koka ev. upp utländska bär och mosa ihop med marsanpulvret. Häll på den ovispade grädden och vispa ihop till en fast konsistens.

Hacka chokladen till ganachen och lägg den tillsammans med grädde i en kastrull. Värm tills chokladen har smält, rör då i smöret. Ställ i kylen för att stelna, gärna över natten. När ganachen stelnat vispa upp den med en elvisp så den blir fluffig och lätt.

Förbered garneringen
Lägg en av bottnarna på ett tårtfat och bred/spritsa på hälften av fyllningen. Lägg på ytterligare en botten och bred/spritsa på resterande fyllning. Lägg på den sista bottnen och täck tårtan med mjölkchokladganachen. Dekorera tårtan med fågelbo i choklad och ev. med några chokladgodisägg.

 

 

Kategori:
Choklad, Hallon, Påsk, Tårta, Tårtfyllning

Kommentera