Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary

En blogg om bakning...

Chokladsås i micro

Publicerad 2016-05-31 18:35:00 i Choklad, Sås,

En enkel chokladsås som man gör i micron, klar på bara några minuter. 
Receptet ger 4 portioner.


100 g choklad
1/2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Hacka chokladen i bitar och lägg i en microtålig skål. Tillsätt sirap och grädde. Koka såsen på effekt 10 i 5-6 minuter. Rör om i såsen efter halva koktiden. Smaksätt med vaniljsocker. Såsen tjocknar till sig när den fått kallna.


Marängtårta Rocky Road med banan

Publicerad 2016-05-31 18:10:00 i Choklad, Frukt/Bär, Jordnöt, Maräng, Tårta,

Marängtårta är så otroligt gott och något man borde göra oftare. Det som är roligt med marängtårta är att det går att variera smakerna väldigt mycket, både från fruktigt till chokladigt. Den här marängtårtan är en variant av Rocky Road, men med banan vilket passar väldigt bra med de övriga ingredienserna.
Grundreceptet kommer från Delicato som jag har gjort om lite. Gillar man grädde kan man byta ut vaniljvispen mot grädde sötad med lite socker. Man kan även ha på lite Dumle eller Dumle Snacks om man vill. Välj om du vill göra en tårta eller flera små bakelser.


Marängbottnar
6 äggvitor
3 dl strösocker
100 g smält choklad

Fyllning
5 dl vaniljvisp
2 1/2 dl salta jordnötter
2 1/2 dl minimarshmallows
2 mogna bananer
1 sats hemmagjord chokladsås (eller 1 tub färdig)

Garnering
 kakao
ev. Dumle eller Dumle Snacks

Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitor till marängbottnarna till hårt skum, häll i sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Spritsa eller bred ut marängen till två rundlar på en plåt med bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 1 1/2-2 timmar. Låt kallna helt.
Pensla på den smälta chokladen tunt på ovansidorna av bottnarna. Låt stelna.
Vispa vaniljvispen. Lägg en av marängbottnarna på ett fat och stryk på hälften av vaniljvispen. Skiva den ena bananen och lägg på. Strö på jordnötter och marshmallows, och ringla till sist över lite chokladsås. Lägg på den andra botten och upprepa proceduren. Strö över med kakao och ev. med dumle.




Cupcake-bukett

Publicerad 2016-05-29 13:56:00 i Cupcakes, Frukt/Bär, Vitchoklad,

Idag är det Mors Dag!
Passa på att fira mamma lite extra med denna söta cupcake-bukett! Jag gillar kombinationen hallon o vitchoklad, men här kan man verkligen använda de cupcakes man gillar bäst (eller som mamma gillar bäst!). Receptet på halloncupcakesen kommer från Leila's bok A piece of Cake.
Grattis till alla mammor!


Halloncupcakes
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av 1 citron
3 dl färska eller frysta hallon

Vit chokladfrosting
200 g vit choklad
200 g philadelphiaost
florsocker efter behag
rosa pastafärg

Smörkräm
100 g rumsvarmt smör
400 g florsocker
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
grön pastafärg

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret, häll ner i mjölken och blanda med äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned i smeten. Blanda i det rivna skalet och saften av citronen samt hallonen. Placer ut formarna i en muffinsplåt, fyll de till 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna.
Smält den vita chokladen och blanda med philadelphiaosten. Blanda i florsocker efter behag tills du får den smak och konsistens du vill ha på frostingen. Färgsätt sedan frostingen.
Spritsa frostingen på de kalla cupcakesen med en stjärntyll, jag använde Wilton 1M
Blanda alla ingredienser till smörkrämen och vispa tills allt är väl blandat och du har en krämig konsistens. Färgsätt smörkrämen.
Lägg cupcakesen på en bricka och använd smörkrämen till att spritsa dit stjälkarna med en rund tyll, jag har använt Ateco 808.
Gör en rosett av ett sidenband och lägg över stjälkarna.

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela