Frankenstein-kaka

 
När jag för någon vecka sedan såg att Bakerella hade gjort små Frankensteins till Halloween, så var jag bara tvungen att prova att göra dem också
då de var så förbaskat söta!!
Jag har valt att använda en annan kaka och frosting än vad hon hade till sina, och jag valde också att sätta salta pinnar som bultar på sidorna istället för mini marshmallows som hon hade. Det roliga med såna här figurer är att man kan använda lite vad man själv tycker passar, så man kan om man vill välja att spritsa ögonbrynen och munnen istället. Svarta Jelly Beans finns i välsorterade matbutiker, hittar man inte kan man använda Dr Oetkers lakritsflakes istället. Godisögonen är från Panduro.
 
Frankenstein
En mjuk kaka med frosting, ex här
Svarta Jelly Beans
Svart strössel
Godisögon
Salta pinnar
Grön geléfärg
 
Gör kakan enligt receptet och låt den svalna. Rör ihop ingredienserna till frostingen och färga den grön med geléfärg. Bred frostingen över den kalla kakan och skär den sedan i rutor. Lägg Jelly Beans längst med den övre kanten. Placera ut godisögonen och strössel till ögonbryn och mun. Här kan du ev behöva använda en pincett och en tandpetare för att kunna placera ut dem rätt. Bryt sedan salta pinnar i mindre bitar och stick in på sidorna.

Mjuk kaka, frosting, grön färg, godisögon, salta pinnar, strössel & Jelly Beans 

Kategori:
Bakelse, Halloween, Kanel, Långpannekaka, Mjuk kaka

Kommentera