Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary

En blogg om bakning...

Luftiga scones

Publicerad 2016-09-17 11:28:00 i Afternoon Tea, Brunch, Bröd,

Imorgon är det Brunchens dag, så passa på att göra dessa goda scones! Scones gör man enkelt och snabbt då degen görs på bakpulver så man slipper jästiden. De är godast att äta nygjorda och det är gott att ha ost, sylt eller lemoncurd till.
Receptet kommer från Zeinas Kitchen och ger 12 st scones.


Deg
8-9 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
4 tsk bakpulver
100 g kallt smör
4 dl mjölk

Sätt på ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna ordentligt, gärna i en matberedare. Tärna det kalla smöret i små bitar och blanda ner med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Forma små frallor och lägg i en smord muffinsplåt eller på bakplåtspappersklädd plåt. Degen är lite kladdig så mjöla händer och bakbord utan att använda för mycket mjöl. Baka mitt i ugnen i ca 15 min. Ta ut bröden och lägg på galler. Låt svalna en stund innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela