Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary

En blogg om bakning...

Chokladbollscheesecake

Publicerad 2017-04-21 07:18:26 i Cheesecake, Choklad, Havre, Kokos,

Något som jag tycker är riktigt gott är chokladbollar och jag känner ingen som inte gillar dessa underbara små bollar. Jag ville prova att göra något annorlunda med chokladbollar och fick idén för ett tag sedan att göra en chokladbollscheesecake och detta blev slutresultatet av den idén!
En god havrebotten och en krämig färskostfyllning som är fylld med chokladbollar. Den toppas sedan av en choklad- och kaffeglasyr tillsammans med kokosflingor, och dekoreras med chokladbolllar - MUMS!
Passa på att göra denna härliga cheesecake nu till helgens mysstunder! Önskar er alla en trevlig helg!
Chokladbollar
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
6 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
3 msk O'boy
4 msk kallt starkt kaffe
kokosflingor
 
Botten
200 g havrekakor 
1 msk kakao
1/2 dl kokosflingor
50 g smör
 
Fyllning
600 g Philadelphia
2 dl strösocker
2 msk maizena majsstärkelse
1 msk vaniljsocker
1/2 dl vispgrädde
4 ägg
 
Garnering
200 g choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk snabbkaffepulver t.ex Nescafé
35 g smör
kokosflingor
chokladbollar
 
Blanda alla ingredienser till chokladbollarna utom kaffet i en matberedare. Tillsätt kaffet och mixa ihop till en smet. Forma smeten till bollar och rulla dem i kokosflingor. Om smeten är för lös ställ in den i kylen en stund så blir det lättare sen. Frys in 10 av bollarna i ca 1 timme och spara de övriga bollarna till garnering.
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa havrekakorna till cheesecakebotten och blanda sedan med kakao och kokos. Smält smöret och häll över havreblandningen. Tryck sedan ut massan i en springform, ca 24 cm i diameter.
Vispa philadelphia, socker, majsstärkelse och vaniljsocker till en slät smet. Vispa ner grädden. Vänd ner äggen, ett i taget. Ta fram de frysta chokladbollarna och placera ut dem på havrebottnen. Häll över fyllningen och grädda mitt i ugnen i 30 min. Stäng sedan av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 min. Ta ut cheesecaken ur ugnen och låt den sedan svalna helt i rumstemperatur, och ställ den därefter i kylen över natten så att den sätter sig helt.
Hacka chokladen till garneringen. Koka upp grädden i en kastrull. Häll i kaffepulvret och rör om tills det har lösts upp helt. Häll i den hackade chokladen och rör om tills all choklad har smält. Rör till sist i smöret och låt chokladkrämen svalna innan den hälls över cheesecaken. Strö över med kokosflingor och dekorera med de resterande chokladbollarna.
Placera ut de frysta chokladbollarna på kakbotten och häll sedan på Philadelphiafyllningen.
 

Kommentarer

Postat av: Citroncest

Publicerad 2017-04-21 09:10:04

Så coolt med chokladbollar i smeten! Ser magiskt ut!

Svar: Tack! :) Den blev riktigt krämig och god! :P
Cake by Mary

Postat av: carolin

Publicerad 2017-04-30 08:53:30

Men så gott det ser ut att vara :O :P

Svar: Tack! :)
Cake by Mary

Postat av: Marie Bergman

Publicerad 2017-04-30 18:09:09

Mums!! :)

Svar: Tack! :)
Cake by Mary

Postat av: Linnéa

Publicerad 2017-05-01 09:09:33

Men herregud vad gott det såg ut! Måste nog prova att baka det själv någon gång :)

Postat av: Linnéa

Publicerad 2017-05-01 09:09:34

Men herregud vad gott det såg ut! Måste nog prova att baka det själv någon gång :)

Svar: Haha...tack! :) Ja, gillar man chokladbollar så måste man prova denna!
Cake by Mary

Postat av: Jennifer Queen

Publicerad 2017-05-04 22:37:36

Men ååååhhhh så god den såg ut :D

Svar: Tack snälla du! :)
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela