Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary

En blogg om bakning...

Lakritsglasstårta

Publicerad 2017-04-12 07:40:00 i Glass, Lakrits, Tårta,

Visste ni att lakrits har en egen dag?! Idag firar vi nämligen lakritsdagen och jag älskar lakrits, särskilt saltlakrits! Denna lakritsglasstårta har jag velat göra väldigt länge och nu fick jag äntligen tillfälle att göra den. Glassen har en god saltig lakritssmak och lite god crunch med Ballerina Bites i glasstårtan. 
Botten
1 pkt Ballerina Bites Lakrits (eller original) á 175 g
 
Glass
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
4-5 msk Salty Liquorice syryp (Johan Bülow)
4 msk Raw Liquorice Powder (Johan Bülow)
 
Garnering 
Ballerina Bites Lakrits (eller original)
lakritsströssel
 
Mixa Ballerina Bites i en matberedare och tryck ut massan i en springform, ca 24 cm i diameter. Vispa grädden fluffig och rör sedan i den kondenserade mjölken. Blanda i lakritssirap och lakritspulver. Häll upp smeten i formen. Stick ner några Ballerina Bites i smeten och ställ sedan formen i frysen i 5-6 timmar. Garnera med lite strössel.
 
 
 Gillar du lakrits så kommer här fler lakritsrecept:
Lakritskladdkaka med lakritschokladtryffel
 
 
Lakritssnittar med lakritssalt 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom

Publicerad 2017-04-12 10:21:57

gott

Svar: Tack, det blir verkligen god lakritssmak på glassen! :)
Cake by Mary

Postat av: Citroncest

Publicerad 2017-04-12 15:45:05

Ser fullkomligt ljuvlig ut!

Svar: Tack snälla du! :)
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela