Blåbärsglasspinnar med vit choklad

Imorgon ska det bli 25 grader varmt och sol här i Stockholm! Så härligt att få en riktigt solig sommardag, och såna dagar vill man ju ha något som svalkar...något som glass! Jag hittade söta små glassformar hos Panduro och fick en tanke om att göra blåbärsglass i dem och sedan doppa dem i vitchoklad. Från början hade jag tänkt använda frystorkade blåbär att dekorera med, men hade svårt att hitta det i mina butiker här i närheten så istället ringlade jag över vitchoklad som jag smaksatte med blåbärspulver. Det blir verkligen så gott med hemmagjord glass och man vet att det inte är några konstigheter i glassen. Passa på att göra dessa ikväll redan så har du något gott att svalka dig med under morgondagen! Hela satsen ger väldigt många glasspinnar, så har man inte tillräckligt med glassformar kan man hälla upp resten i en bunke eller stor form och ställa in frysen, alternativt bara göra en halv sats.
Glass
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2 tsk vaniljsocker
400 g blåbär
 
Garnering
vit choklad
ev. blåbärspulver
 
Mixa blåbären till en puré. Vispa grädden fluffig och blanda i den kondenserade mjölken. Häll i vaniljsocker och blåbärspurén. Häll upp i glassformar och frys i 4-6 timmar. Smält vit choklad och doppa glasspinnarna i chokladen. Ställ i frysen för att stelna. Dekorera ev. med vit choklad blandad med blåbärspulver och ringla över glasspinnarna.
 
Kategori:
Blåbär, Glass, Vitchoklad

Glasspinnar, Hemmagjord glass, Blåbärsglass, Blåbärsglasspinnar

Kommentera