CakeByMary

En blogg om bakning...

Chokladbollar med Daim

Publicerad 2017-08-30 18:31:00 i Afternoon Tea, Barnkalas, Choklad, Havre, Kakor,

Gillar du chokladbollar? Du kanske även gillar daim? Då har jag något för dig, nämligen chokladbollar med daim! Såg att Delicato säljer delicatobollar med daim, så jag tänkte att jag provar att göra egna delicatobollar med daim. Jag avslutade med att doppa de i mjölkchoklad med daimbitar. Chokladbollarna blir rätt hårda när de stått i kylen, så se till att ta fram de i god tid innan de ska ätas så att de mjuknar till lite och blir sådär härligt krämiga inuti. Grundreceptet till själva delicatobollarna kommer från Jennys Matblogg.
Chokladbollar (ca 15 st)
4 dl havregryn
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 nypa salt
1 msk kallt kaffe
1 1/4 msk kakao
1/4 dl O'boy
1 tsk vaniljsocker
25 g smält mjölkchoklad
150 g Daim
 
Garnering
200 g Marabou Daim
neutral olja, t.ex. raps- eller solrosolja
 
Häll alla ingredienser i en matberedare och mixa tills du har en mjuk massa. Rulla till bollar och låt de stelna till i kylen. Smält chokladen till garneringen och blanda med lite olja så den blir lättare att hantera. Doppa bollarna i den smälta chokladen och låt stelna.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela