Chokladbollar med Daim

Gillar du chokladbollar? Du kanske även gillar daim? Då har jag något för dig, nämligen chokladbollar med daim! Såg att Delicato säljer delicatobollar med daim, så jag tänkte att jag provar att göra egna delicatobollar med daim. Jag avslutade med att doppa de i mjölkchoklad med daimbitar. Chokladbollarna blir rätt hårda när de stått i kylen, så se till att ta fram de i god tid innan de ska ätas så att de mjuknar till lite och blir sådär härligt krämiga inuti. Grundreceptet till själva delicatobollarna kommer från Jennys Matblogg.
Chokladbollar (ca 15 st)
4 dl havregryn
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 nypa salt
1 msk kallt kaffe
1 1/4 msk kakao
1/4 dl O'boy
1 tsk vaniljsocker
25 g smält mjölkchoklad
150 g Daim
 
Garnering
200 g Marabou Daim
neutral olja, t.ex. raps- eller solrosolja
 
Häll alla ingredienser i en matberedare och mixa tills du har en mjuk massa. Rulla till bollar och låt de stelna till i kylen. Smält chokladen till garneringen och blanda med lite olja så den blir lättare att hantera. Doppa bollarna i den smälta chokladen och låt stelna.
 
 
Kategori:
Afternoon Tea, Barnkalas, Choklad, Havre, Kakor

Daimbollar, Chokladbollar med Daim, Delicatobollar med Daim, Delicatobollar, Daim

Kommentera