Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary

En blogg om bakning...

Toscakladdkaka med brynt smör

Publicerad 2017-08-02 23:42:20 i Kladdkaka, Mandel,

I sommar har jag flera gånger gjort Toscakaka. Jag har en variant med brynt smör som jag brukar göra och den får då en otroligt god smak! Alla som har smakat den har verkligen älskat den! Därför blev jag förvånad när min bror sa att han inte var så förtjust i den, men det visade sig att han inte gillar mjuka kakor oavsett hur saftiga de är. Han tyckte att själva kakan skulle vara kladdigare, och det gav mig direkt idén till denna kaka. Jag gjorde om själva sockerkakan till en kladdkaka istället. Det blir samma underbara smak, men i en kladdigare version! Jag tycker den blev helt underbar och det ska bli spännande att höra vad brorsan tycker om den nu... 
Eftersom olika ugnar gräddar olika så kan det vara så att tidangivelsen nedan inte passar din ugn. Eftersom en kladdkaka ska vara kladdig så får den inte övergräddas. Har inte ytan fått färg när själva kladdkakan är färdig (i min ugn är kladdkaka i 20 cm form klar på 20 min) är ett tips att sätta på grillfunktionen på ugnen. Håll dock ögonen på kaka hela tiden för med den funktionen så går det fort och du vill inte ha en bränd topping...det är ju det godaste! 
Kladdkaka
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vanilj
2 ägg
2 dl vetemjöl
 
Topping
100 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk eller vispgrädde
100 g mandelspån
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Bryn smöret genom att smälta det i en kastrull tills det har fått färg och luktar nötigt. Ta av kastrullen från värmen och rör ner resten av ingredienserna till kakan. Rör med en slev tills smeten är väl blandad. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Förbered under tiden toppingen under genom att bryna smöret och rör ner alla ingredienser utom mandelspån i kastullen. Värm massan under omröring tills allt blandat sig och tjocknat. Blanda försiktigt i mandelspånen. Ta ut kakan och bred toppen över hela kakan. Fortsätt att grädda i ytterligare 10 min eller tills den har fått färg.
 

Kommentarer

Postat av: Joanna- livet med psykisk ohälsa

Publicerad 2017-08-03 00:00:25

Så gott

Svar: Den är supergod, du måste prova!! :)
Cake by Mary

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-08-03 07:37:47

Katarina.veem@siwi.org

Postat av: Felicia Holmgren

Publicerad 2017-08-03 12:51:52

Mums!

Svar: Den var grymt god, något jag verkligen kan rekommendera!
Cake by Mary

Postat av: Sanna

Publicerad 2017-08-11 11:20:07

Åh yummy vad gott :)

Svar: Den var jättegod, kan verkligen rekommendera den! :)
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela