Ädelostfyllda dadlar med bacon

 
Detta är en riktigt favorit och den gör jag alltid till när jag bjuder på tilltugg i juletider. Man kanske kan tror att kombinationen dadlar, ädelost och bacon inte skulle kunna funka ihop, men det blir alltså riktigt otroligt gott! Det rökiga och salta från baconen tillsammans med det söta från dadlarna blir så fantastiskt ihop att de gör små glädjeskutt i munnen, och ädelosten är liksom pricket över i:et. Gillar man inte ädelost kan man byta ut den mot mandel eller varför inte fetaost?! Ska du bjuda på något till jul så är det dessa!
 
 
Dadlar
17 st dadlar
ca 60 g ädelost
140 g bacon 
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Kärna ur dadlarna och fyll de med en bit ädelost. Linda bacon runt varje dadel och lägg i en ugnssäker form. Stek de mitt i ugnen i ca 15 min eller tills baconen har fått färg.
 
 
 
Kategori:
Jul, Snittar/Tilltugg

Ädelostfyllda dadlar, Ädelostfyllda dadlar med bacon, Dadlar med bacon, Tilltugg, Glöggmingel

Kommentera