Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary

En blogg om bakning...

Ädelostfyllda dadlar med bacon

Publicerad 2017-12-15 17:24:25 i Jul, Snittar/Tilltugg,

Detta är en riktigt favorit och den gör jag alltid till när jag bjuder på tilltugg i juletider. Man kanske kan tror att kombinationen dadlar, ädelost och bacon inte skulle kunna funka ihop, men det blir alltså riktigt otroligt gott! Det rökiga och salta från baconen tillsammans med det söta från dadlarna blir så fantastiskt ihop att de gör små glädjeskutt i munnen, och ädelosten är liksom pricket över i:et. Gillar man inte ädelost kan man byta ut den mot mandel eller varför inte fetaost?! Ska du bjuda på något till jul så är det dessa!
Dadlar
17 st dadlar
ca 60 g ädelost
140 g bacon 
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Kärna ur dadlarna och fyll de med en bit ädelost. Linda bacon runt varje dadel och lägg i en ugnssäker form. Stek de mitt i ugnen i ca 15 min eller tills baconen har fått färg.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com





Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela