Amerikanska pannkakor med saffran

 
Idag är det tredje advent och nu är det bara en vecka kvar till jul! Innan första advent så hade jag en lång lista på juliga bakverk som jag hoppades att jag skulle hinna prova innan jul, men igår insåg jag att jag knappt tagit mig igenom hälften! Så nu har jag sparat ner dem så jag har till nästa år istället... Det är ju mycket man ska hinna med så här års, så jag tänkte att istället för att stressa upp för mig mycket så ska jag trappa ner på tempot istället. Därför tänkte jag fira in tredje advent med en lite lyxig frukost, fast med en julig touch! Jag har gjort amerikanska pannkakor och smaksatt de med saffran, så ljuvliga! Så nu ska jag koppla av med en lång, skön frukost och ta ett djupt andetag och göra mig redo för dagen! Glad Advent på er och hoppas ni får en skön söndag!
 
 
Pannkakor (8-10 st)
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 påse saffran (1/2g)
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 dl mjölk
1 stort ägg
50 g smör
 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölk  och ägg. Häll smörblandningen i bunken med de torra ingredienserna och blanda till en slät smet. Stek pannkakorna på medelvärme i en stekpanna med lite smör, ca 1-2 min på varje sida. Servera gärna med vispad grädde och bär.
 
 
 
Kategori:
Brunch, Jul, Pannkakor/Våfflor, Saffran

Amerikanska pannkakor, Saffranspannkakor, Amerikanska pannkakor med saffran, Julig frukost

Kommentera


Kommentarer

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Åh, vad gott! :D

Svar: Ja, pannkakor är ju väldigt gott i vanliga fall, och de var riktigt goda med saffran också! :)
Cake by Mary

Tess

Det ser underbart gott ut! Jag älskar saffran :)

Svar: Tack! :) Jag älskar också saffran! Vill ha det i allt så här års! :)
Cake by Mary

Josefin

Men åh vad gott det låter! :)

Svar: Ja, de blev riktigt goda! Så gott med saffran! :)
Cake by Mary

Linnea

men så gott! :) måste provas

Svar: Det tycker jag att du ska göra! :) Det är riktigt gott med saffran!
Cake by Mary

Stina

Ser väldigt gott ut! Älskar allt med saffran, så jag får klura ut ett gluten och mjölkfritt alternativ :)

Svar: Tack! Jag älskar också allt med saffran! :) Du kan byta ut med glutenfri mjölmix och det borde funka att använda havre- eller sojamjölk istället för vanlig mjölk.
Cake by Mary