Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary

En blogg om bakning...

Julkranskaka

Publicerad 2017-12-24 18:54:14 i Jul, Mjuk kaka, Pepparkaka, Vitchoklad,

Till jul ville jag göra någon julig kaka och tyckte att denna julkranskaka kunde passa bra! Kakan består av en mjuk pepparkaka som jag sedan toppade med en vit chokladfrosting som jag färgade grön. Tanken från början var att jag skulle spritsa frostingen med en grästyll över hela kakan, men det funkade inte riktigt bra med min nya grästyll.  Som tur är hade jag en plan B och det var att färga kokos och strö över istället. Kokos färgar man lätt genom att hälla kokos i en liten plastpåse och hälla i lite färg. Sedan masserar man ihop allt tills man tycker att kokosen har fått lagom med färg. Till rosetten hade jag köpt sura jordgubbsremmar som jag försökte få ihop till en rosett, men jag tyckte inte det blev riktigt bra så det fick bli plan B där också - en tygrosett! 
Nu är julafton äntligen här och jag hoppas att ni en härlig dag med er nära och kära, önskar er alla en riktigt God Jul!
Pepparkaka
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl filmjölk
3 tsk kanel
2 tsk kardemumma
2 tsk malen nejlika
2 tsk malen ingefära
1 dl rårörda lingon
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
 
Vit chokladfrosting
200 g vit choklad
200 g rumsvarmt smör
en nypa salt
200 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
250 g Philadelphia
grön geléfärg
ev. grönfärgade kokosflingor
stora röda sockerpärlor
röd rosett 
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör, crème faiche, kryddor och lingon. Blanda mjöl och bikarbonat och tillsätt till smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 l. Grädda i ca 45 min. Låt svalna under bakduk.
Smält den vita chokladen och låt svalna helt. Blanda smör, salt och florsocker i en bunke och vispa tills det är krämigt. Häll i chokladen, vaniljsocker och Philadelphia, och vispa tills du har en fluffig kräm. Färga frostingen grön. Bred ordentligt med frosting över kakan, spara lite till de spritsade bladen. Förga kokosen och strö över den över kakan. Spritsa på bladen med en bladtyll och lägg på sockerpärlorna. Lägg slutligen på en röd rosett.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com





Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela