Kladdkaka med saffranstryffel

Något som jag märker är poppis här på bloggen är kladdkakor, och det är ju inte så konstigt. Vem älskar inte något som är chokladigt, kladdigt och gott, och som dessutom går att variera så man kan få den precis med de smaker som man gillar. Ni som känner mig vet ju att jag älskar saffran, så därför jag provade att göra en julig kladdkaka med en saffranstryffel gjord på vit choklad. Den var precis sådär god som den låter...tryffeln blir mjuk och krämig, och med den goda saffranssmaken så blir denna kladdkaka en fullpoängare! Jag valde att dekorera kladdkakan med några sockrade tranbär, men man kan välja att dekorera med hallon, vinbär eller granatäpple istället om man vill.
Kladdkaka
100 g smör
100 g mjölkchoklad
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
 
Saffranstryffel
25 g smör
1/2 dl vispgrädde
1 påse saffran (1/2 g)
200 g vit choklad
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält. Häll i de övriga ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i en smörad form. Grädda sedan kakan mitt i ugnen i ca 15-20 min. Låt kakan kallna.
Smät smöret till tryffeln i en kastrull tillsammans med grädden. Häll i saffran. Hacka den vita chokladen och häll ner i gräddblandningen. Låt att smälta samman och häll sedan tryffeln över kladdkakan. Ställ kallt tills tryffeln har stelnat. 
 
 
Kategori:
Jul, Kladdkaka, Saffran, Vitchoklad

Kladdkaka med saffranstryffel, Saffrantryffelkladdkaka, Julig kladdkaka

Kommentera