CakeByMary

En blogg om bakning...

Ostbomb

Publicerad 2017-12-15 01:42:00 i Jul, Midsommar, Påsk, Snittar/Tilltugg,

Ska du ha en bjudning och vill servera något riktigt gott, så måste jag tipsa om denna ostbomb! En krämig ostbomb smaksatt med rödlök och toppad med stenbitsrom. Ostbomben serveras sedan med kex, gärna salta kex. Vill man lyxa till den lite så kan man servera handskalade räkor till. Denna ostbomb har jag i stort sett alltid med till jul eller andra högtider, och den brukar bli väldigt omtyckt av alla. Ostbomben är verkligen riktigt god, så denna måste ni testa!
Ostbomb
2 dl creme fraiche
200 g Philadelphiaost
1 liten rödlök
1 burk stenbitsrom
1 pkt salta kex, t.ex Saltiner
 
Blanda creme fraiche och Philadelphiaost i en bunke. Finhacka rödlöken och häll ner i ostblandningen. Klä en skål med plastfolie och häll i ostblandningen. Ställ skålen i kylen minst en timme. Ta ut skålen och vänd den upp och ner på ett fat. Ta bort plastfolien och bred på stenbitsrommen. Servera ostbomben med salta kex.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela