Pepparkakskladdkaka

 
Gillar du att äta pepparkaka? Kanske till och med pepparkaksdeg? Då kanske denna kladdkaka är något för dig?! Äter du denna varm så är den kladdig och rinnig, och är nästan som att äta värmd pepparkaksdeg. En härlig kaka med juliga smaker och vill man så kan man pimpa till den genom att spritsa på lite vispad grädde och dekorera med lingon. 
 
 
Kladdkaka
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 msk vanilj
3 tsk pepparkakskrydda
2 ägg
2 dl vetemjöl
 
Garnering
vispad grädde
frysta lingon
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smören i en stor kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör ner resten av ingredienserna till kakan. Rör med en slev tills smeten är väl blandad. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 15-20 min. Låt kakan svalna. Servera med vispad grädde och lingon.
 
 
 
Kategori:
Jul, Kladdkaka, Pepparkaka

Kommentera


Kommentarer

Angelica Wåhlin

Men alltså neeej, vad gott!

Angelica Wåhlin

Men alltså neeej, vad gott!

Svar: Den var underbart god, som att äta en kladdig pepparkaksdeg! :)
Cake by Mary

Tess

Mums, vad gott! :)

Svar: Så gott med allt som smakar pepparkaka! :)
Cake by Mary

Sofie

Åh jag älskar pepparkakor och en där såg gudomligt god ut. Vilken fin blogg du har. Precis hittat till den.

Svar: Åh, tack! :) Vad roligt att du gillar bloggen!
Cake by Mary