Pigs in blanket (Prinskorv i smördeg)

Pigs in blanket är smördegsinbakade korvar, och jag tycker de är perfekta när man ska ha ett glöggmingel och vill servera lite plockmat. De är väldigt smidiga att göra då man gör de på prinskorvar och färdig smördeg (man kan göra egen smördeg om man har tiden). Korvarna går att förbereda i förväg genom att man lindar in korvarna i degen, sedan så ser man till att grädda de i ugnen precis innan de ska ätas så att de är lite varma. Jag skär ett kryss i ena enda och fäster smördegen runt den andra änden, så kan man ställa de upp och de ser nästan ut som små blommor. Servera de gärna med en god senapskräm eller med ketchup/chilisås. Dessa är ett måste för mig när jag har glöggmingel!
Pigs in blanket
1 pkt prinskorv
1 rulle smördeg
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär ett kryss i ena änden på prinskorvarna. Skär smördegen i remsor och linda in korvarna, och lägg korvarna i en form. Grädda i ugnen i ca 15-20 min tills de fått fin färg.
 
Kategori:
Jul, Snittar/Tilltugg

Pigs in blanket, Korv i smördeg, Tilltugg, Glöggmingel

Kommentera