CakeByMary

En blogg om bakning...

Potatissnittar med senapssill

Publicerad 2017-12-15 17:05:00 i Jul, Påsk, Snittar/Tilltugg,

Till jul är ju sill och potatis ett måste för mig, och då gärna senapssill. Därför gillar jag att bjuda på de här potatissnittarna (eller om man ska kalla dem för potatisstubbar) när jag ska bjuder in till glöggmingel eller adventsfika med lite plockmat. Har man tid så ska man definitivt prova att göra sin egna senapssill. Det blir faktiskt väldigt gott och blir väldigt enkelt att göra med Abbas 5 minuterssill, men har man inte tiden så är den färdig på burk väldigt god också! Gillar man inte senapssill så är det bara att byta till annan sill. 
Potatissnittar
1 påse delikatesspotatis (eller färskpotatis)
1 burk senapssill
1 dl creme fraiche 34%
hackad gräslök
 
Koka den mängd potatis som önskas och låt svalna. Dela potatisen i mitten om de är stora och skär bort en liten bit i botten så den står stadigt. Om de är små får du skära bort en bit på toppen också så sillen ligger på plats. Lägg på sillen. Vispa creme fraiche med elvisp tills den är luftig och fast. Spritsa på den på sillen och toppa med hackad gräslök. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela