Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary

En blogg om bakning...

Rudolf-donuts

Publicerad 2017-12-17 16:57:08 i Choklad, Donut, Jul, Pepparkaka,

Något som jag alltid har gillat är att få pyssla, och det är något i att få vara kreativ som jag verkligen tycker om. En av de roligaste bitarna med att baka är faktiskt att få dekorera bakverken. Det kan vara allt från att göra vackra tårtor eller dekorativa cupcakes, till roliga dekorationer som dessa Rudolf-donuts! Idén fick jag från Pinterest och kände direkt att detta är något jag absolut måste prova!
Till min hjälp hade jag en donutform från Tupperware. Många kanske tänker att Tupperware bara skulle ha plastlådor, men då kan jag meddela att de har jättefina bakartiklar! Jag fick möjligheten att prova några, bl.a. donutformen i silikon som var väldigt smidig att använda, jag behövde inte ens smörja den innan smeten skulle i. Jag fick dessutom prova en väldigt bra kanna, som är perfekt att använda i micron när man t.ex ska smälta choklad, och deras lilla degskrapa är en personlig favorit - suverän att skrapa ur sylt- eller nutellaburkar när man bakar.
Donutsen har jag smaksatt med pepparkakskrydda för att få en juligare smak, i vanliga fall brukar jag göra dem med lite kanel. De röda godisbitarna som jag har använt som nos hittade jag i lösgodishyllan på Ica Maxi, och de heter Frukttoppar (från Toms) och finns i olika färger. De passade bra eftersom de var lite större än de M&M's som jag från början köpte. Eftersom donuthålet var lite för stort för mina godisbitar, så jag la en godisbit i botten av hålet och den andra på - då blev det perfekt! Receptet ger ca 14 munkar.
 
Inlägget är ett samarbete med Tupperware.
 
Smet
5 1/2 dl mjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljpulver
3 tsk pepparkakskrydda
2 krm salt
2 dl kärnmjölk (kan ersättas med lättfil)
2 ägg
3/4 dl neutral olja, t.ex. rapsolja
 
Chokladglasyr
2 dl florsocker
3 msk kakao
2 msk mjölk
2 tsk vaniljextrakt
 
Dekoration
ätbara ögon
röda frukttoppar eller annat godis
salta kringlor
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. I en annan bunke rör ihop mjölk, ägg och olja med en gaffel. Häll ner äggblandningen i bunke med de torra ingredienserna och vänd ihop smeten med en slickepott tills allt är väl blandat. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ner smeten i en munkform. Grädda i ca 10 min. Låt munkarna kallna.
Blanda ihop alla ingredienser till glasyren. Doppa munkarna i glasyren. Fäst dit ögon och kringlor. Placera en godisbit i mitten (lägg i två om hålet är stort) som den röda nosen.
Till min hjälp när jag gjorde dessa donuts så använde jag kanna, degskrapa, donutform och spritspåse från Tupperware.
 
 

Kommentarer

Postat av: Iza

Publicerad 2017-12-17 17:07:11

Men vad fina! Och fina bilder! :)

Svar: Åh, tack så mycket! :)
Cake by Mary

Postat av: Angelica Wåhlin

Publicerad 2017-12-17 18:12:41

Gud, så söta!

Postat av: Angelica Wåhlin

Publicerad 2017-12-17 18:12:43

Gud, så söta!

Svar: Haha...tack! De ser lite rolig ut! :)
Cake by Mary

Postat av: Gunila Carlsson

Publicerad 2017-12-17 18:27:28

Tack för tipset. Donutformarna har jag, kannan används flitigt nu till jul och lilla degskrapan är en riktig favorit. Nu ska jag se om mina Rudolfar blir lika fina.

Svar: Åh, perfekt att du har dem redan! :) Kul att du vill prova att göra renarna!
Cake by Mary

Postat av: Lilian Facht

Publicerad 2017-12-17 18:40:32

De ser riktigt goda ut. Enkelt och smidigt gjorda i våra produkter. Tack för ett bra samarbete!

Svar: Tack! :) Ja, det var väldigt smidigt med era produkter! Donutformen var ju fantastisk att använda till de här ugnsbakade donutsen. Tack själv!
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com





Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela