CakeByMary

En blogg om bakning...

Saffransfondant med vit choklad

Publicerad 2017-12-05 21:52:00 i Dessert, Jul, Saffran, Vitchoklad,

Chokladfondant är något som jag tror de flesta gillar och en stor anledning till det är den rinniga kärnan som en fondant har. Just det där ögonblicket när man sätter skeden i fondanten och innehållet rinner ut får det nog att vattnas i munnen för många (kolla in bilderna nedan!). Själv älskar jag allt som är kladdigt och gott, så jag var tvungen att prova att göra en chokladfondant på vit choklad och sedan smaksätta den med saffran. Smaken av saffran passar ju utmärkt så här när det är juletider, och saffransfondanten blir en perfekt avslutning på jul- eller adventsmiddagen.
Saffransfondant
50 g smör
1 påse saffran 
100 g vit choklad
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 ägg
 
Garnering
florsocker
färska hallon
ev. citronmeliss
 
Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen. Häll i saffranet i kastrullen. Hacka chokladen och rör ner den i kastrullen tills den har smält. Blanda i strösocker och vetemjöl. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning. Fördela smeten i 2 smorda portionsformar. Grädda mitt i ugnen i 9-10 min i 225 grader. Stjälp upp bakelserna och pudra över lite florsocker. Dekorera med färska hallon och ev. citronmeliss. Servera med en klick vispad grädde eller vaniljglass.
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Nora Bååth

Publicerad 2017-12-11 18:46:22

Ser verkligen supergott ut, måste prova att baka :D

Svar: Tack! Vad roligt att du vill prova den! :)
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela