Saffransfondant med vit choklad

Chokladfondant är något som jag tror de flesta gillar och en stor anledning till det är den rinniga kärnan som en fondant har. Just det där ögonblicket när man sätter skeden i fondanten och innehållet rinner ut får det nog att vattnas i munnen för många (kolla in bilderna nedan!). Själv älskar jag allt som är kladdigt och gott, så jag var tvungen att prova att göra en chokladfondant på vit choklad och sedan smaksätta den med saffran. Smaken av saffran passar ju utmärkt så här när det är juletider, och saffransfondanten blir en perfekt avslutning på jul- eller adventsmiddagen.
Saffransfondant
50 g smör
1 påse saffran 
100 g vit choklad
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 ägg
 
Garnering
florsocker
färska hallon
ev. citronmeliss
 
Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen. Häll i saffranet i kastrullen. Hacka chokladen och rör ner den i kastrullen tills den har smält. Blanda i strösocker och vetemjöl. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning. Fördela smeten i 2 smorda portionsformar. Grädda mitt i ugnen i 9-10 min i 225 grader. Stjälp upp bakelserna och pudra över lite florsocker. Dekorera med färska hallon och ev. citronmeliss. Servera med en klick vispad grädde eller vaniljglass.
 
 
 
Kategori:
Dessert, Jul, Saffran, Vitchoklad

Saffransfondant, Vit chokladfontant med saffran, Juldessert, Saffransdessert

Kommentera


Kommentarer

Nora Bååth

Ser verkligen supergott ut, måste prova att baka :D

Svar: Tack! Vad roligt att du vill prova den! :)
Cake by Mary