Saffranskokostoppar

 
Hur går det för er med julförberedelserna? Hoppas det inte är för stressigt för er och att ni hinner koppla av och njuta! Vill ni göra något snabbt och enkelt till dessertbordet, så kan jag tipsa om dessa saffranskokostoppar! Vill man så kan man garnera de med lite smält choklad, antingen doppa botten i choklad eller ringla över lite choklad. 
 
 
Saffranskokostoppar
50 g smör
1 påse saffran (1/2 g)
2 ägg 
1 1/2 dl strösocker
200 g riven kokos
ev. smält choklad
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och häll i saffran, låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kokos och smör. Låt smeten svälla en stund. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min. Garnera ev. med lite smält choklad.
 
 
 
Kategori:
Glutenfritt, Jul, Kakor, Kokos, Saffran

Kommentera