Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary

En blogg om bakning...

Browniebollar med geléhallon

Publicerad 2017-02-16 00:04:34 i Brownie, Godis, Hallon,

Jag brukar ibland handla på Daglivs vid Fridhemsplan i Stockholm och där har de för ett bra tag sedan förnyat lösgodissortimentet med jumboversioner av några av de vanligaste godissorterna, t ex Jungelvrål, Fizzypop och Geléhallon. Älskar att de har gjort godisbitarna större - det blir mer av det goda! Just Jumbo Geléhallonen har jag använt i dessa browniebollar. Jag tycker att kombinationen gelegodis med fruktsmak blir så gott ihop med choklad, och haft denna idé ganska länge så nu var det dags att testa! Passande nog så är det Geléhallonets dag idag!
 
Brownie
125 g smör
125 g choklad
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 3/4 dl vetemjöl
3 1/2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
 
Fyllning
Jumbo geléhallon (finns i lösvikt)
 
Garnering
300 g choklad
neutral olja, t ex rapsolja
frystorkade hallon i bitar
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från platten och rör tills all choklad har smält. Rör i de övriga ingredienserna. Häll smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd form, ca 21x21 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt kakan kallna helt, gärna i kylen några timmar eller över natten.
Dela kaka och kör den i en matberedare tills du har en mjuk massa. Rulla degen till bollar, platta ut dem och lägg ett geléhallon i mitten. Rulla ihop till en boll igen. Ställ bollarna i frysen en timme för att de ska bli lättare att täcka med choklad.
Smält chokladen till garneringen, häll ev i lite olja för att få den lite tunnare och mer lättarbetad. Doppa bollarna i chokladen och strö över lite frystorkade hallon. Låt chokladen stelna innan servering.
 
Andra recept med geléhallon:
 
 
Godismaränger 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela