Hallonpannacotta med vit choklad

 Jag minns så väl att jag hade en period när jag gjorde denna dessert så fort jag fick chansen. Jag passade på att göra den varje gång jag bjöd någon på middag som inte hade ätit den hos mig tidigare. Jag tyckte att den kändes lite lyxig och sedan tyckte jag den var väldigt god - hallon och vit choklad passar ju så bra ihop. Desserten gör man på typ 5 min och jag gillar verkligen desserter som man kan göra så enkelt. Fördelen är att man använder Gelésocker Multi och det gör att det går riktigt fort att göra pannacottan. Passa på att prova den nu till Alla Hjärtans Dag!
Receptet kommer från Dansukker och ger 4 portioner.
Hallongelé
1/4 l hallon
1/2 dl hallonsaft
1/2 dl vatten
1/2 dl gelésocker multi
 
Pannacotta
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 dl gelésocker multi
 
Lägg hallon i botten på 4 glas. Koka upp saft, vatten och gelésocker. Fördela saften över hallonen. Ställ i kylskåp för att stelna. 
Lägg choklad, grädde och gelésocker i en kastrull och smält på svag värme. Låt därefter koka i 1/2 minut. Ställ åtsidan för att svalna. Fördela sedan blandningen över hallongelén. Ställ hallonpannacottan i kylen till servering.
 
Kategori:
Alla Hjärtans Dag, Dessert, Hallon, Nyår, Vitchoklad

Kommentera


Kommentarer

Amanda Jona [SPONTAN]

Men mums, såg verkligen fantastiskt gott ut!

Svar: Tack! :)
Cake by Mary

Marie Bergman

Wow vilken vacker dessert :)

Svar: Tack snälla du! :)
Cake by Mary

Anonym

Fint!

Svar: Tack! :)
Cake by Mary