Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary

En blogg om bakning...

Nektarinpaj

Publicerad 2017-07-30 15:56:00 i Frukt/Bär, Paj,

Något som är härligt med sommaren är alla frukter som det är säsong för, t.ex melon, körsbär, plommon, persika och nektarin. Eftersom man bara äter dessa frukter under sommarmånaderna så blir de så förknippade med sommaren tycker jag. Det härliga med att kunna plocka vissa av frukterna i trädgården eller att sitta ute och njuta av dem i solen och värmen, men det bästa av allt är de härliga smakerna. Smaker som jag vill få fram i bakverk och det ville jag verkligen med denna nektarinpaj. Den består av en frasig botten och en mild fyllning som lyfter fram smaken från de goda nektarinerna. Denna paj blev riktigt omtyckt och gick åt snabbt när familjen hade en fikastund ute i trädgården. Passa på att prova den nu när det finns så mycket nektariner i butiken!
Pajdeg
75 g smör
2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 äggula
 
Fyllning
3 nektariner
2 dl creme fraiche
2 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda i ugnen ca 10 min. Kärna ur nektarinerna och skär dem i klyftor. Lägg dem i pajskalet. Vispa ihop creme fraiche, ägg, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över nektarinerna. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min. Servera pajen kall med en klick vispad grädde.
Fotograferar man när familjen är i närheten så får man vara beredd på att någon snabbt kan vara framme och sno rekvisitan... :) 
 
Andra pajer:
Jordgubbspaj
 
Kanelpannacottapaj på havrebotten med smörsteka äpplen
 
Limepaj 
 
 
 
 
 

Smoothie Bowl

Publicerad 2017-07-29 09:04:41 i Brunch, Frukt/Bär,

Det bästa med att vara ledig är att man har tid att fixa riktigt goda frukostar! Jag är ingen morgonmänniska, så till vardags blir det väldigt enkel frukost för min del. Det försöker jag ta igen på helger och under semesterdagar, då jag gärna ordnar ordentliga frukostar. Denna gången provade jag att gör en smoothie bowl. Har sett många vackra bilder på Instagram på just smoothie bowl och det ser så gott ut, så jag blev självklart sugen på att prova. Smoothie bowl är egentligen en smoothie som man äter ur en skål med sked istället för att dricka den ur ett glas. Skålen dekoreras sedan med olika frukter & bär, och man har även olika flingor och gryn. Till det kan man även ha med hackade nötter och olika nötsmör, helt enkelt det man själv gillar och har hemma. Jag gjorde min smoothie väldigt enkel på enbart yoghurt och bär, men det finns många olika varianter på smoothie så använd ditt favoritrecept! Det finns ju även veganska varianter för de som vill ha det eller gjorde på grönsaker som spenat och grönkål för de som vill ha extra nyttigheter.
Smoothie
grekisk yoghurt
hallon
ev. lite honung
 
Garnering
blåbär
hallon
drakfrukt
passionsfrukt
kiwi
quinoapuffar
 
Mixa yoghurt och hallon i en mixer, söta ev. med lite honung. Häll upp i en skål och dekorera med frukter och bär. Strö på lite quinoapuffar och servera direkt.
 
Annat att smaksätta med:
havregryn
frukostflingor/granola/müsli
kokosflingor
linfrön
pumpa- eller solrosfrön
banan eller annan frukt
alla typer av bär
hackade nötter, t.ex. hasselnötter
jordnötssmör eller andra typer av nötsmör
kryddor, t.ex. kanel eller kardemumma
 

Nyttiga chokladbollar

Publicerad 2017-07-27 10:17:41 i Choklad, Frukt/Bär, Glutenfritt, Nötter/Frön,

Har det blivit lite för mycket av det goda under sommaren? Men suget efter något gott finns fortfarande kvar? Då kan jag tipsa om dessa nyttiga raw-food chokladbollar! De är gjorda på dadlar och cashewnötter, men har god smak av choklad och kokos! Väldigt goda som passar utmärkt som ett gott mellanmål när man behöver lite energi, och ett gott alternativ till de vanliga chokladbollarna. Grundrecepetet kommer från Annalundarawfood.se
 
Smet
3 dl cashewnötter
15 st dadlar
4 msk kakao
3 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
 
Garnering
kokosflingor
 
Mixa cashewnötterna till fint pulver. Kärna ur dadlarna och mixa i dem med nötterna, gärna en i taget. Blanda i kakao, vaniljpulver och till sist kokosoljan. Mixa tills det blir en fast smet. Forma till bollar och rulla i kokos.
 
 
 

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela