Blåbärskaka med kanel & maräng

I veckan var vi ute i skogen och plockade de första blåbären. Jag gillar verkligen de svenska blåbären bättre då det är mycket mer smak i dem än i de amerikanska. Mycket av det som vi plockade gick åt direkt, men som tur är hann jag lägga beslag på de sista blåbären så att jag åtminstone kunde baka en kaka också! Det fick bli en saftig kaka med smak av kanel som toppas av färska blåbär och sedan täcks med en maräng. Jag strödde över lite mandelspån, men håll lite koll i ugnen för de blir snabbt bruna som ni kan se på bilderna... 
Botten
2 ägg
1 dl strösocker
150 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 tsk kanel
 
Fyllning
3-4 dl färska blåbär
 
Maräng
2 äggvitor
1 dl strösocker
 
Garnering
mandelspån
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner i äggblandningen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver och kanel, och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Häll på blåbären. Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa till en maräng. Bred ut marängen över blåbären och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i ca 50 min. Täck över med folie om ytan blir för mörk.
 
Kategori:
Blåbär, Kanel, Mandel, Maräng, Mjuk kaka

Blåbärskaka med maräng, Kanelkaka med blåbär & maräng

Kommentera


Kommentarer

Guccimamma - norrbotten

åh så gott!! =)


Svar: Ja, kombinationen kanel och blåbär tycker jag blir väldig god! :P
Cake by Mary

NORRSKEN EMMA

åh va gott, smarrigt smarrigt!! =)

borde testa göra
ha en bra dag
kramizzzz

Svar: Det tycker jag du ska göra! :)Tack, önskar dig också en bra dag!
Kram
Cake by Mary

veckomagasinet anne von porat

så gott

Svar: Ja, tycker det blir gott att kombinera kanel och blåbär...mums! :)
Cake by Mary

Marie Bergman

Ser supergott ut =)

Svar: Tack, fina! :)
Cake by Mary

Hanna

Åh, vilken kaka! Så god den låter.

Svar: Tack! :) Den blev saftig och god!
Cake by Mary