Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary

En blogg om bakning...

Flädersaft

Publicerad 2017-07-23 22:37:56 i Barnkalas, Dryck/Drinkar,

För något år sedan upptäckte jag att det fanns en stor fläderbuske intill mina föräldrar hus som ligger granne med skogen. Sedan dess har jag tänkt att jag ska prova att göra flädersaft, men har inte lyckats vara där när flädern blommar. Jag åker dit regelbundet och förra gången jag var där så hade inte flädern hunnit blomma än, men denna gången hade jag tur! Jag lyckades precis plocka de sista blommorna som var tillräckligt för att göra en sats saft. Receptet hittade jag på ica.se. Nästa gång jag gör saften skulle jag kunna tänka mig att ha i lite mer citron, men annars var den väldigt god. Saften går bra att frysa, så ett tips är att frysa in i isbitsformar. Då kan man ta fram tillräckligt med många bitar för att blanda ett glas eller en tillbringare.
Saft, ca 5 dl
10 stora fläderblomsklasar
1 citron
5 dl strösocker
1 tsk citronsyra
4 dl vatten
 
Skölj blomklasarna noga i ljummet vatten och låt rinna av. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i skivor. Varva blomklasar, citron, socker och citronsyra i en bunke eller hink. Koka upp vattnet och häll det kokande över blommorna. Låt stå i rumstemperatur i 2 dygn och sedan i kylskåp i ca 2 dygn, rör om då och då under tiden saften står och drar för att sockret ska lösa sig. Sila upp saften i en flaska. Förvara kallt. Späd ut med vatten vid servering.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela