Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary

En blogg om bakning...

Nektarinpaj

Publicerad 2017-07-30 15:56:00 i Frukt/Bär, Paj,

Något som är härligt med sommaren är alla frukter som det är säsong för, t.ex melon, körsbär, plommon, persika och nektarin. Eftersom man bara äter dessa frukter under sommarmånaderna så blir de så förknippade med sommaren tycker jag. Det härliga med att kunna plocka vissa av frukterna i trädgården eller att sitta ute och njuta av dem i solen och värmen, men det bästa av allt är de härliga smakerna. Smaker som jag vill få fram i bakverk och det ville jag verkligen med denna nektarinpaj. Den består av en frasig botten och en mild fyllning som lyfter fram smaken från de goda nektarinerna. Denna paj blev riktigt omtyckt och gick åt snabbt när familjen hade en fikastund ute i trädgården. Passa på att prova den nu när det finns så mycket nektariner i butiken!
Pajdeg
75 g smör
2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 äggula
 
Fyllning
3 nektariner
2 dl creme fraiche
2 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda i ugnen ca 10 min. Kärna ur nektarinerna och skär dem i klyftor. Lägg dem i pajskalet. Vispa ihop creme fraiche, ägg, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över nektarinerna. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min. Servera pajen kall med en klick vispad grädde.
Fotograferar man när familjen är i närheten så får man vara beredd på att någon snabbt kan vara framme och sno rekvisitan... :) 
 
Andra pajer:
Jordgubbspaj
 
Kanelpannacottapaj på havrebotten med smörsteka äpplen
 
Limepaj 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2017-07-31 09:31:08

Ser härligt god ut. Funkar den att göra dagen innan? Har du tips på hur man klyftor nektarinerna på ett smidigt och snyggt sätt?

Svar: Jag har inte provat att göra den dagen innan, så lite osäker på hur den blir. Jag skulle tro att det kan funka!Tyvärr har jag inga bra tips, önskar att jag hade det! De nektariner jag hade var typ stenhårda och det som gjorde det LITE lättare att få loss klyftorna från kärnan var att skära klyftorna i lite smalare bitar, dock var det några bitar som inte blev så fina så de hamnade direkt i munnen istället! :)
Cake by Mary

Postat av: Anna

Publicerad 2017-08-01 09:27:34

Jag gjorde den igår, ska ätas idag. Håller tummarna att den smakar lika gott som den ser ut.

Svar: Ok, vad spännande! Meddela gärna om du tycker att det funkade bra att göra den dagen innan!
Cake by Mary

Postat av: Anna

Publicerad 2017-08-03 14:13:48

Den blev jättegod och gick alldeles utmärkt att äta dagen efter.

Svar: Åh, vad skönt att höra! Tack för ditt svar! :)
Cake by Mary

Postat av: birgitmaria

Publicerad 2017-08-03 22:21:17

Måste testa denna. Mina barn kan inte äta nektariner (korsallergi), men när de är tillagade funkar det och paj är ju aldrig fel :-)

Svar: Jaha, det visste jag inte! Då är det ju ett jättebra tillfälle för dem att få äta nektariner som är så gott! Den får du bjuda dem på! :)
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela