Overnight oats

Jag har hittat en ny frukostfavorit - overnight oats! Det är en kall gröt som man gör med havregryn, yoghurt, och ev smaksättning. Gröten får stå i kylen över natten och havregrynen sväller då i vätskan. På morgonen har du din färdiga gröt! Det är verkligen en frukost som passar mig som inte är en morgonmänniska, då man gör iordning den kvällen innan och på morgonen är det bara att ta fram och äta. Den passar även jättebra till brunchbuffén. Smaksätt den med det du gillar! Jag har använt kanel och vanilj, men det går ju även bra med kardemumma eller lite kakao eller använd en smaksatt yoghurt.
Overnight oats, 1 port
1 dl havregryn
2 dl lättyoghurt
1 krm kanel
1 krm vaniljpulver
 
Tillbehör
färska bär
 
Blanda ihop alla ingredienserna i en skål eller burk. Ställ i kylen över natten. Servera med bär.
 
Kategori:
Brunch, Havre, Kanel

Overnight oats, Brunchtips, Frukosttips

Kommentera


Kommentarer

Isa Bylund

Jäklar vad gott det där ser ut då! Borde prova :) Tänkte passa på att säga att vi på blogg.se gjort ett inlägg med tips på midsommartårtor, använde ett recept från dig! Hoppas det känns okej! artikeln kommer i veckan :)

Svar: Ja, det måste du prova! :)Kul! Det är bara roligt att ni vill använda mina recept! Blir roligt att läsa artikel i veckan!
Ha en bra dag!
Cake by Mary