Kladdkakevåfflor

Snart är det Våffeldagen och det slog mig att jag inte har använt mitt våffeljärn på riktigt länge. Så nu tänkte jag att det skulle komma till användning! Jag har sett flera bilder där man våfflar lite ovanliga saker som bl.a kanelbullar och brownie. Därför tänkte jag att jag skulle prova att göra kladdkakevåfflor! Det gick väldigt fort att göra dem, men man måste hålla lite koll på dem så de inte blir brända. Antar att det är mängden socker i smeten som gör att de kan brännas vid snabbare. Det som gjorde att de var extra goda var att de var lite ogräddade i mitten, och med kladdkakor så ska de ju vara det! Så passa på och gör lite annorlunda våfflor till Våffeldagen!
Kladdkakevåfflor (5 st)
100 g smör
100 g mjölkchoklad
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk kakao
 
Garnering
florsocker
vispad grädde (alt. vaniljglass)
färska bär
 
Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen i bitar och häll i det varma smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills alla choklad har smält. Blanda i övriga ingredienser och rör om tills allt är väl blandat. Värm våffeljärnet och pensla på lite med lite smör. Grädda våfflorna och servera gärna med grädde och färska bär.
 
 
Kategori:
Choklad, Kladdkaka, Pannkakor/Våfflor

Kommentera