Rulltårta med mascarponekräm & jordgubbar

Visst är det fantastisk att vakna upp till strålande sol?! De senaste dagarna har bjudit på fantastiskt väder och man vill inte annat än att vara ute och njuta av solen och värmen. Idag firar vi Mors dag och denna läckra rulltårta slänger du snabbt ihop så du kan gå ut i det fina vädret igen (rulltårtan gräddas på ca 5 min!). Fyllningen är en härlig kräm gjord på mascarpone. Hos oss är det inte alla som gillar grädde och då funkar det bättre med en god kräm istället. Den goda marscarponekrämen tillsammans med jordgubbar bildar en ljuvlig och somrig rulltårta som är perfekt att servera såna här soliga dagar! Ha nu en riktigt härlig Mors Dag!
Rulltårta
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl grädde eller mjölk
 
Fyllning
250 g mascarpone
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
250 g färska jordgubbar
 
Garnering
strösocker 
vispad grädde
jordgubbar
ev. citronmeliss
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggblandningen. Tillsätt grädden/mjölken och rör till en jämn smet. Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt/form, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Strö ut socker på ett bakplåtspapper. Stjälp upp botten på det sockrade papperet och dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt svalna.
Blanda mascarpone, grädde, vaniljsocker och florsocker i en bunke. Vispa ihop till en fast kräm. Bred krämen på kakan. Skölj och skär jordgubbarna i bitar och strö över krämen. Rulla ihop till en rulltårta från ena långsidan. Garnera med vispad grädde och jordgubbar, och ev. lite citronmeliss.
 
 
Kategori:
Jordgubbar, Midsommar, Rulltårta, Vanilj

Kommentera