Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary

En blogg om bakning...

No-bake Saffranscheesecake

Publicerad 2017-11-30 20:04:00 i Cheesecake, Glutenfritt, Jul, No-bake, Pepparkaka, Saffran,

Denna cheesecake blev såå god! Jag älskar smaken av både saffran och pepparkaka och i denna cheesecake så kombinerade jag båda smakerna. Jag har använt pepparkakor till att göra botten (använd glutenfria pepparkakor för att göra cheesecaken glutenfri). I fyllningen har jag haft i 2 påsar saffran för att få fram saffranssmaken ordentligt, men om du vill så räcker det att använda 1 påse. Eftersom det är en no-bake cheesecake så behöver den inte gräddas, men den blir krämig och härlig ändå. Passa på att göra den nu till adventsfikat eller glöggmyset! Eftersom den ska stå i kylen några timmar så är den perfekt att göra kvällen innan den ska serveras. Då kan man ägna sig åt annat under advent...
Pepparkaksbotten 
150 g pepparkakor (alt. glutenfria pepparkakor)
50 g smör
 
Cheesecakefyllning
250 g Philadelphia
250 g mascarponeost
100 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
1-2 påse saffran (1/2-1 g)
3 dl vispgrädde
 
Garnering
frukt & bär
 
Mixa pepparkakorna i en matberedare till fina smulor. Blanda med det smälta smöret och tryck ut i en springform, 24 cm i diameter. Om blandningen känns för torr blanda då i lite mer smält smör. Ställ in i kylen medan du gör fyllningen.
Vispa ihop Philadelphia, mascarpone, florsocker vaniljsocker och saffran med en elvisp till en slät smet. Häll i vispgrädden och vispa tills smeten blir riktigt fast. Viktigt att den blir så pass tjock att den håller formen. Bred ut fyllningen över botten och ställ i kylen i 5-6 timmar, gärna över natten. Dekorera cheesecaken med frukt & bär.
 

Saffransbiscotti

Publicerad 2017-11-28 22:41:00 i Jul, Kakor, Saffran,

På söndag är det första advent och jag har verkligen längtat efter den här perioden. Älskar denna mysiga tid när juldekoration och ljus kommer fram, och härliga dofter av saffran, pepparkaka och andra härliga kryddor sprider sig i hemmet. Den underbara känslan när familj och vänner samlas över en god fika eller trevligt mingel och myser tillsammans. Älskar alla smaker och godsaker som man gör så här i juletider. Ofta har man sina favoriter som man gör varje år, men i år ville jag prova något nytt, något jag inte gjort tidigare. Så nytt för i år är att jag provade att göra saffransbiscotti! Vet flera som älskar biscotti och denna italienska söta mandelskorpa har nog blivit lite av en klassiker för många. Jag ville prova att göra saffransbiscotti eftersom jag älskar smaken av saffran. Sedan är ju kombinationen saffran och mandel väldigt god! Jag packade min biscotti i söta cellofanpåsar som kommer från My Perfect Day, med ett fint bomullsnöre runt, och de blir perfekta gå-bort-gåvan nu till advent.
 
Inlägget är ett samarbete med My Perfect Day!
 
Biscotti
150 g mandel
75 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 pkt saffran (1/2 g)
7 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Hacka mandeln grovt. Rör smör, socker och saffran poröst. Rör ner äggen, ett i taget. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i äggblandningen.  Rör om tills allt är väl blandat. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i två delar. Rulla varje del till längder som är lika långa som plåten. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader. Låt längderna svalna lite och skär de sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra.
 

Smashkakor

Publicerad 2017-11-24 23:16:33 i Choklad, Kakor,

Som ni kanske har förstått så har jag hittat mitt nya favoritgodis och det är Smash! Älskar att de är chokladiga och samtidigt har den där sprödheten från majssnacksen och den goda kombon med salt och sött. De är verkligen farligt goda och har man tagit en så är det svårt att inte ta fler. Jag älskar att baka med godis och självklart var jag tvungen att prova att ha Smash i kakor, vilket faktiskt blev väldigt gott! Det slog mig efter att jag bakat dessa att Smash också finns som en chokladbar som smakar mer choklad, och att det kanske hade blivit ännu godare att använda den i just dessa kakor. Det tänkte jag att jag ska prova nästa gång! Kakorna påminner om chocolate chip cookies fast med den goda smaken av Smash.
Kakor, ca 24 st
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl brun farin
1 tsk vaniljpulver
1 ägg
100 g Smash!
 
Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Vispa ihop smör, socker, brun farin och vaniljpulver till en krämig massa i en annan bunke. Vispa ner äggen. Tillsätt mjölblandningen i omgångar. Grovhacka Smash och blanda ner i degen. Skeda upp degen i matskedsstora bollar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i mellan 9-11 min eller tills kakorna har fått en gyllenbrun kant. Låt kakorna svalna något på plåten i 2 min innan de förs över till galler för att svalna helt. 
 
 

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com





Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela