Enhörningsglass - Unicorn Ice cream - Regnbågsglass

För nån vecka sedan så hade vi ett enhörningskalas för min brorsdotter. Förutom en enhörningstårta och enhörningscupcakes så önskade hon sig också enhörningsglass till sitt kalas. Denna glass är superenkel att göra, man gör den med få ingredienser och man gör den utan glassmaskin. Den blir krämig och får en god smak av vanilj. Jag delade upp glassen och färgade den i regnbågens färger, och toppade sedan glassen med massor av färgglatt strössel. Glassen är perfekt att ha till kalas!
Glass
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2 tsk vaniljsocker
geléfärger i regnbågens färger
 
Garnering 
strössel
 
Vispa grädden fluffigt i en bunke och häll i den kondenserade mjölken och vaniljsockret. Fördela gräddblandingen i 6 skålar. Färga varje skål i en färg. Varva de olika färgerna i en form, ca 1 1/2 l. Stick ner skaftet på en sked och rör runt lite lätt för att få ett marmorerat mönster. Strö på strössel och ställ i frysen i 4-6 timmar. Ta fram en stund innan servering.
 
Kategori:
Barnkalas, Glass, Vanilj

Enhörningsglass, Unicorn Ice Cream, Regnbågsglass

Kommentera


Kommentarer

Anonym

Var kan man köpa strösslet?

Anonym

Var kan man köpa strösslet?

Svar: Det är en mix av olika strössel - de färgglada är 3 sorter från Panduro (miniblommor, stjärnor och runda konfetti) och de i guld har jag beställt på nätet. Nu kommer jag tyvärr inte ihåg från vilken sida, men jag googlade och hittade en sida som hade. De små guldstjärnorna är av märket Wilton och de stora guldstjärnorna av märket Fun Cakes.
Cake by Mary

Jennie

Ser fint ut med enhörnings tema.

Svar: Tack! Ja, det blir så himla sött med enhörningstema! :)
Cake by Mary