Julgranscupcakes (Kokoscupcakes med vit chokladfrosting)

Förra året vid den här tiden så hade jag så många idéer på allt roligt jag skulle inför advent och jul, tyvärr gick tiden alldeles för fort så jag hann inte med allt som jag hade tänkt. Dessa julgranscupcakes är ett av de bakverk jag inte hann med förra året, så därför får de bli ett av de första i år istället. Jag blev inspirerad av en bild jag såg på Pinterest och tyckte det var en kul idé att göra julgransdekorationer till mina cupcakes med hjälp av grön candy melts. Candy Melts är chokladliknande knappar som finns i olika färger och olika smaker. Fördelen med Candy Melts är just att de redan är färgade för vanlig vit choklad kan vara lite svår att färga om man inte använder särskild chokladfärg. Julgranarna gör man väldigt enkelt genom att smälta candy melts och ringla över salta pinnar till en julgransform. Sedan strör man på strössel och fäster ett stjärnströssel i guld på toppen. Voila, och dina julgranar är klara! De blir jättesöta att dekorera på cupcakes, men det går bra att äta de som de är också. Jag valde att dekorera cupcakesen med kokosflingor för att det påminner om snö, blir extra fint tycker jag. Det goda receptet på cupcakesen kommer från Leila och den spritsbara frostingen från Passionforbaking.
 
Inlägget är ett samarbete med My Perfect Day!
 
Cupcakes, ca 15 st
1 dl kokosflingor 
75 g mörk eller ljus choklad 
2 st ägg 
1 1/2 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
100 g smör 
3/4 dl kokosmjölk 
2 1/2 dl vetemjöl 
1 1/2 tsk bakpulver 
1 nypa salt 
2 1/2 msk kakao 
1 1/2 msk kallt kaffe 
 
Vit chokladfrosting
200 g vit choklad
200 g rumsvarmt smör
en nypa salt
200 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
250 g Philadelphia
 
Garnering
kokosflingor
 
Julgransdekoration
15 st salta pinnar
ca 200-250 g grön candy melts
strössel
stjärnströssel i guld 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den fått lite färg. Hacka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. Vispa ägg, socker, vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda ner i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten. Rör ner den smälta chokladen, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Halvera bountystänger och stick ner en halva i varje muffins. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 12-13 minuter. Låt svalna. 
Smält den vita chokladen och låt svalna helt. Blanda smör, salt och florsocker i en bunke och vispa tills det är krämigt. Häll i chokladen, vaniljsocker och Philadelphia och vispa tills du har en fluffig kräm.
Lägg ut salta pinnar på ett bakplåtspapper. Smält candy melts och fyll en spritspåse. Spritsa candy melts över de salta pinnarna, bredare på ena sida och smalare på andra så det blir som granar. Strö direkt på strössel över granarna och fäst en stjärna längst upp på granen. Låt stelna.
Spritsa eller bred frostingen på cupcakesen och doppa de i kokos. Gör ett hål i mitten av cupcakesen med hjälp av en tandpetare och stick ner julgranarna i hålet. Servera cupcakesen ganska snart efter att de dekorerats med julgranarna då de salta pinnarna mjuknar efter nån timme.
Älskar de här små, söta tomtarna! :) 
 
 
Kategori:
Choklad, Cupcakes, Jul, Kokos

Julgranscupcakes, Ätbara julgranar, Kokoscupcakes med vit chokladfrosting

Kommentera


Kommentarer

Emnitus - Mode

så super smarrigt gott gotti gott gott =)

ha en bra dag
kram

Svar: Tack! Cupcakes är ju aldrig fel... :)
Detsamma önskar jag dig!
Kram
Cake by Mary