CakeByMary

En blogg om bakning...

Kladdkakans dag

Publicerad 2017-11-06 23:17:44 i Kladdkaka, Tips och Trix,

Imorgon är det Kladdkakans dag och när det gäller kladdkakor så finns det så otroligt många varianter att det är svårt att välja en favorit. Behöver du några förslag på vad du ska baka till morgondagen, så hittar du flera riktigt goda kladdkakor under kategorin "Kladdkaka". Nedan har du också några tips på vad du ska tänka på när du bakar kladdkaka.
Några tips när du gör kladdkaka:
- Använd inte elvispen utan rör ihop smeten
För att få en kompakt och kladdig kaka bör du undvika att vispa ner luft i kakan. Vispar du socker och ägg kraftigt med elvisp så kommer mängder med luft i kakan. Resultatet blir en luftig och hög kaka, vilket man vill undvika.

Grädda inte kaka för länge
En kladdkaka får inte vara för torr, så var noga med gräddningstiden och ta hjälp av en timer. Kakan ska vara lite fastare i kanterna och kladdig i mitten när den är klar. Den stelnar även något när den svalnat. Tänk också på att ju större form du har desto kortare tid i ugnen.

- Kladdig eller seg kaka 
Gillar du att kakan är rinnigt kladdig så ska du äta den när den är nylagad, och vill du däremot ha den segt kladdig så föreslår jag att du ställer in den i kylen över natten så den sätter sig och blir härligt segt.

- Kladdkaka går att variera på många olika sätt
Använd det du gillar tex mint, godis, nötter, favoritchokladen, kola - bara fantasin sätter gränser.

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela