Kladdkakans dag

Imorgon är det Kladdkakans dag och när det gäller kladdkakor så finns det så otroligt många varianter att det är svårt att välja en favorit. Behöver du några förslag på vad du ska baka till morgondagen, så hittar du flera riktigt goda kladdkakor under kategorin "Kladdkaka". Nedan har du också några tips på vad du ska tänka på när du bakar kladdkaka.
Några tips när du gör kladdkaka:
- Använd inte elvispen utan rör ihop smeten
För att få en kompakt och kladdig kaka bör du undvika att vispa ner luft i kakan. Vispar du socker och ägg kraftigt med elvisp så kommer mängder med luft i kakan. Resultatet blir en luftig och hög kaka, vilket man vill undvika.

Grädda inte kaka för länge
En kladdkaka får inte vara för torr, så var noga med gräddningstiden och ta hjälp av en timer. Kakan ska vara lite fastare i kanterna och kladdig i mitten när den är klar. Den stelnar även något när den svalnat. Tänk också på att ju större form du har desto kortare tid i ugnen.

- Kladdig eller seg kaka 
Gillar du att kakan är rinnigt kladdig så ska du äta den när den är nylagad, och vill du däremot ha den segt kladdig så föreslår jag att du ställer in den i kylen över natten så den sätter sig och blir härligt segt.

- Kladdkaka går att variera på många olika sätt
Använd det du gillar tex mint, godis, nötter, favoritchokladen, kola - bara fantasin sätter gränser.

 

 

 
Kategori:
Kladdkaka, Tips och Trix

Kladdkaka, Kladdkakans dag, Tips & Trix

Kommentera