No-bake Saffranscheesecake

Denna cheesecake blev såå god! Jag älskar smaken av både saffran och pepparkaka och i denna cheesecake så kombinerade jag båda smakerna. Jag har använt pepparkakor till att göra botten (använd glutenfria pepparkakor för att göra cheesecaken glutenfri). I fyllningen har jag haft i 2 påsar saffran för att få fram saffranssmaken ordentligt, men om du vill så räcker det att använda 1 påse. Eftersom det är en no-bake cheesecake så behöver den inte gräddas, men den blir krämig och härlig ändå. Passa på att göra den nu till adventsfikat eller glöggmyset! Eftersom den ska stå i kylen några timmar så är den perfekt att göra kvällen innan den ska serveras. Då kan man ägna sig åt annat under advent...
Pepparkaksbotten 
150 g pepparkakor (alt. glutenfria pepparkakor)
50 g smör
 
Cheesecakefyllning
250 g Philadelphia
250 g mascarponeost
100 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
1-2 påse saffran (1/2-1 g)
3 dl vispgrädde
 
Garnering
frukt & bär
 
Mixa pepparkakorna i en matberedare till fina smulor. Blanda med det smälta smöret och tryck ut i en springform, 24 cm i diameter. Om blandningen känns för torr blanda då i lite mer smält smör. Ställ in i kylen medan du gör fyllningen.
Vispa ihop Philadelphia, mascarpone, florsocker vaniljsocker och saffran med en elvisp till en slät smet. Häll i vispgrädden och vispa tills smeten blir riktigt fast. Viktigt att den blir så pass tjock att den håller formen. Bred ut fyllningen över botten och ställ i kylen i 5-6 timmar, gärna över natten. Dekorera cheesecaken med frukt & bär.
 
Kategori:
Cheesecake, Glutenfritt, Jul, No-bake, Pepparkaka, Saffran

No-bake Saffranscheesecake, Saffranscheesecake, Adventsfika, Glöggmys

Kommentera


Kommentarer

Fanny

Omg vad det ser gott ut

Svar: Tack, den blev riktigt god! :)
Cake by Mary

Maggiesskafferi

Den ser jättegod ut och blev verkligen fin! En sådan kaka sätter man gärna fram på bordet när man har gäster:)

Svar: Åh, tack för dina fina ord! :) Glad jag blir...
Cake by Mary

Jennie

Nu har jag testat den och den var både supergod och lätt att baka = perfekt!😄 Tack för receptet!

Svar: Åh, vad roligt att höra! :) Kul att det smakade! Ja, den är verkligen superlätt att göra... :)
Cake by Mary