Saffranscupcakes med vit chokladfrosting

Advent närmar sig med stormsteg och är det något jag gillar att äta mellan advent och jul så är det bakverk med saffran. Just nu så smaksätter jag nästa alla mina bakverk med saffran, och det ploppar upp nya idéer hela tiden. Vi får väl se om jag hinner prova alla innan jul...jag hoppas det i alla fall för det är mycket gott jag har uppskriven på min baklista. Upptäckte nyligen att jag inte hade något recept på saffranscupcakes på bloggen, så det var jag tvungen att åtgärda direkt! När jag gör cupcakes eller muffins så tycker jag att det är viktigt att de blir saftiga, och när jag fick syn på detta recept på saftiga saffransmuffins hos Bakverk & Fikastunder så tänkte jag att de måste jag prova. Något som är riktigt gott tillsammans med saffran är vit choklad. Därför valde jag att göra en vit chokladfrosting till dessa cupcakes. Eftersom jag hade tänkte att spritsa på frostingen så var det väldigt viktigt att den var spritsbar, har provat en del recept som blir alldeles för lösa. Jag vet att Passionforbaking har ett bra recept så jag använde mig av det, men ändrade tillvägagångsättet lite så det passade mig. När jag spritsade på frostingen använde jag mig av en tyll som heter Wilton 1B för att få det sådär fluffigt och fint. De läckra, glansiga muffinsformarna kommer från My Perfect Day och det gör även de ursöta tomteluvorna som jag använt som toppers till cupcakesen. Något som jag blev väldigt positivt överraskad av när det gäller dessa folieformar, så var det att de höll formen så himla bra! Annars kan jag tycka att det väldigt ofta är så att de släpper i kanterna, särskilt när man använder pappersformar. De ser jättefina i ugnen men så fort man tagit ut plåten och muffinsen börjar kallna så lossnar liksom papperet från muffinsen. Det är så tråkigt när det händer, och man får försöka dölja det genom att spritsa på en massa frosting ända ut i kanterna. Blev så glad att jag slapp det denna gången, och att jag fick till spritsningen precis så som jag ville ha den! Vad tycker ni? Visst blev mina saffranscupcakes fina?!
 
Inlägget är ett samarbete med My Perfect Day!
 
Saffranscupcakes, ca 12 st
1 1/2 dl mjölk
1 pkt saffran (á 0,5g)
2 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
2 ägg
3 1/2 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
 
Vit chokladfrosting
200 g vit choklad
200 g rumsvarmt smör
en nypa salt
200 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
250 g Philadelphia
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka upp mjölk, saffran och hälften av sockret. Låt svalna. Vispa upp smöret med resterande socker. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smörblandningen varvat med mjölkblandningen. Häll smeten i muffinsformar och grädda 15-20 min. Känn med en sticka, är stickan torr så är cupcakesen klara. Låt de kallna.
Smält den vita chokladen och låt svalna helt. Blanda smör, salt och florsocker i en bunke och vispa tills det är krämigt. Häll i chokladen, vaniljsocker och Philadelphia, och vispa tills du har en fluffig kräm. Spritsa eller bred på frostingen på cupcakesen. 
 
Kategori:
Cupcakes, Jul, Saffran, Vitchoklad

Saftiga saffransmuffins, Saftiga saffranscupcakes, Saffranscupcakes med vit chokladfrosting, Julcupcakes

Kommentera


Kommentarer

Jennie

Så fina cupcakes, jag gillar cupcakes, jag med. Jag gör sådant väldigt sällan.

Svar: Tack! :) Ja, det var längesen för mig också, så därför var det extra roligt att få göra cupcakes igen!
Cake by Mary