Ananaspaj

Här är en gammal favorit - Ananaspaj! Minns så väl att jag hade en period när jag gjorde denna paj väldigt ofta, den var verkligen en favorit hos oss. Ni som har provat den förstår säkert varför, den är ju otroligt god och har en väldigt fräsch och tropisk smak. Pajen är sådär härligt sötsur som ananas är, och det passar verkligen väldigt bra att servera den med en klick lättvispad grädde. Det är verkligen en paj jag kan rekommendera om du sugen på något fruktigt bakverk!
Pajdeg
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Fyllning
2 dl creme fraiche
1 stor burk ananas (ca 400-500g)
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader
Smält smöret och blanda i de andra ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajformen. Grädda i 20-30 min. Låt pajen svalna. Servera pajen med vispad grädde.
 
 
Kategori:
Frukt/Bär, Paj

Ananaspaj, Krämig ananaspaj, Ananaspaj med creme fraiche, Paj med ananas

Kommentera