Halloween Blodiga Hjärncupcakes

 
 
Gillar du blodiga bakverk till Halloween så är dessa blodiga hjärncupcakes något för dig! Cupcakes består av riktigt saftiga chokladcupcakes som toppas med en marängsmörkräm och för blodig effekt så klickar man på lite hallonsylt. Kan tänka mig att dessa garanterat blir uppskattade bland barnen som tycker det är extra roligt med allt som ser läskigt ut... Happy Halloween!
 
 
Chokladcupcakes
50 g smör
3/4 dl mjölk
3/4 dl vatten
1 ägg
1 1/2 dl mjöl
3/4 dl kakao
1 1/2 dl socker
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
 
Marängsmörkräm
4 äggvitor
2 1/4 dl strösocker
250 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker
 
Garnering 
Hallonsylt
 
Sätt ugnen på 180 grader. 
Smält smöret och blanda ned mjölk, vatten och ägg. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll de blöta ingredienserna över de torra och blanda försiktigt. Häll upp i formar och grädda mitt i ugnen i ca 18-20 min. Låt svalna helt.
Vispa ihop äggvitor och socker över vattenbad till 60 grader. Häll över äggblandningen till en assistent och fortsätt att vispa på medelhastighet tills marängen svalnat, ca 5-10 min. Tillsätt en liten bit av det rumsvarma smöret i taget, se till att smöret blandas väl innan nästa bit läggs i. Tillsätt till sist vaniljsockret. Fyll en spritspåse med krämen och spritsa på cupcakesen. Börja med spritsa ett streck i mitten av ena cupcakehalvan och fortsätt sedan att spritsa fram och tillbaka från kanten till mitten. Gör likadant på andra halvan. Sila sylten för att få bort hallonkärnorna och klicka på sylten på cupcakesen. 
 
 
 
Kategori:
Choklad, Cupcakes, Hallon, Halloween

Hjärnmuffins, Hjärncupcakes, Hallweencupcakes

Kommentera


Kommentarer

Maggiesskafferi

Läääskiga! :)

Svar: Hehe...inget man kanske är sugen på att äta, men de smakar bättre än vad de ser ut! :)
Cake by Mary