Halloweendessert - ögonglobspannacotta

 
Till halloween måste man ju servera läskiga rätter och denna efterrätt är verkligen den perfekta halloweendesserten! Överraska dina gäster med att avsluta middagen med denna blodiga ögonglobspannacotta. Det som är bra med denna dessert (förutom att den går grymt snabbt att göra) är att den går att förbereda kvällen innan. Gör pannacottan och hallonsåsen kvällen innan och montera sedan ihop den innan gästerna kommer. Jag har använd denna silikonform till att göra desserten. Ett tips för att säkerställa att pannacotta håller formen när man tar ut den ur formen är att ställa in de i frysen så att de är frysta när de ska ut ur formen. 
 
 
Pannacotta, 4 port
5 dl vispgrädde
1 dl gelésocker 
2 tsk vaniljsocker
 
Hallonsås
250 g frysta hallon
2-3 msk strösocker
 
Garnering
kiwi
svarta nonstop
 
Blanda samman alla ingredienser i en kastrull och låt koka i 1/2 min. Häll pannacottan i kupolformade formar och ställ i kylen för att stelna. 
Koka upp hallonen tillsammans med socker, rör om tills sockret har löst sig. Passera hallonen genom en sil och låt hallonsåsen svalna.
Skala och skiva kiwin. Använd en rund utstickare för att få en rund form på kiwiskivorna. Häll hallonsåsen på en tallriken. Lägg pannacotta på tallriken och placera en kiwiskiva på pannacottan. Lägg slutligen på en svart nonstop.
 
 
Kategori:
Dessert, Hallon, Halloween, Vanilj

Halloweendessert, Dessert, Pannacotta, Ögonglob, Ögon, Ögonglobspannacotta

Kommentera


Kommentarer

Http://nouw.com/elinlarssonkalla

Men mums!!

Svar: Pannacotta är alltid gott! :)
Cake by Mary

lillemmish - MODE

gott gotti gott gott

ha en underbar dag
kram

Svar: Tack!
Ha en fin kväll!
Kram
Cake by Mary